​Илиян Василев: Едни "вежливи" хора искат да ни извадят от ЕС и НАТО

Хвала на Плевнелиев - единственият човек, който защитава евроатлантизма у нас на топ равнище, казва анализаторът

Какво казва президентът в интервюто си за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг: "Има много признаци за руско финансиране на антиевропейски партии и медии в България, както в други държави от ЕС. Да вземем например честите срещи, които такива националистически антиевропейски партии провеждат именно в Москва. В България на публични мероприятия на такива организации понякога се развяват повече руски, отколкото български знамена“(виж ТУК какво още каза президентът пред немската медия, б.р.).

Финансирането от руска страна на антиевропейски партии и медии в България може да се квалифицира и като престъпление.

Ето доказано и признато финансирано от РИСИ (институтът, ръководен от ген. Решетников, б.р.) социалогическо проучване, което послужва за база за избор на президент. Ако някой се опита да направи това в Русия - най-малкото, с което ще се размине е да бъде наречен "чуждестранен агент" и да попадне в затвор. Повечето преминават не само границата, а и в отвъдния свят - без съд и присъда.

Какво очаквате - генерален прокурор, премиер, нов президент да реагират? По-скоро ще се наредят в редичката на получаващите руски финанси.

Иначе нямаме никакъв проблем - само гдето едни "вежливи" хора искат да ни извадят от ЕС, докато ни убеждават, че всички сме за ЕС и НАТО.

Хвала на президента Плевнелиев - единствения човек, който защитава евроатлантизма у нас на топ равнище.

Другите "балансират" между страха и нерешителността си. Случайни хора превърнали се в случайни лидери.