​Илиян Василев: След като Решетников е корумпиран, защо Нинова обсъжда Радев с него

За руските политинженери лидера на БСП е поредният български наивен политик, който се опита да направи кариера като се опре на Москва

„Уупс, Нинова загуби самообладание. Колкото повече реагира, толкова повече греши. Първо, като ругае руснак, който макар и със срок до 4 януари остава съветник на президента Путин. Да говори, че е никакъв руснак с биографията на Решетников, който е най-високия представител на руските спецслужби за Балканите е смешно“. Така анализаторът и бивш български посланик в Москва Илиян Василев коментира, твърденията на червената лидерка, че „Решетников е корумпиран руснак“.

„И най-вече госпожо Нинова - кога Решетников беше корумпиран и т.н. изброените от Вас качества - когато го срещнахте или когато сега Ви се налага да спасявате честта си? Колкото повече го ругаете, толкова повече се вкарвате в обяснителен режим защо човек с описаните от Вас качество е бил цел на Вашата среща? И то в ущърб на националната сигурност.

Като е бил такъв - какъвто сега се сетихте, че е - защо обсъждахте с него кандидатурата на българския президент?

Нали победихте Борисов именно на темата Русия - в смисъл надцакахте го с връзките си и ангажиментите в Москва, които Вие сте поели, а Борисов не е могъл да кешира като доверие на изборите.

В тази надпревара чии руски връзки са по-по-най, е не само недостойно, но и си заслужава анкетната комисия в парламента  и съд. Ако искат да ме поканят да задам няколко въпроса? Бъдете сигурни - трудно ще Ви бъде. И не за друго, а защото излъгахте. А веднъж излъгала, спускането по нанадолнището е без контрол.

Май генерал Радев ще остане без Вашата подкрепа.

Май за руските политинженери - сте поредния български наивен политик, който се е опитал да направи българска кариера като се опре на Москва, след което горчиво да съжалява.

За мен сте минало. А имахте шансове да направите БСП европейска, но предпочетохте по-лесния път за Европа - през Москва. И изгоряхте.

Тепърва ще има да се нервирате. Защото никой не вярва, че Решетников си измисля“, добавя в анализа си Василев.