​Петков: Главният секретар на МВР е недоразумение, назначението му деморализира полицаите

Станишев е лъжец, последователен е само в губенето на избори

Бетонирането на главния секретар Светлозар Лазаров за мандат от пет години е просто некадърност, съчетана с арогантност. Назначиха го в последния момент въз основа на едни скандален закон, който БСП, ДПС и Атака си приеха. Това обяви по bТВ бившият вътрешен министър Румен Петков. Той е категоричен, че Лазаров е професионално недоразумение и посочи като негови гафове кървавата баня в Лясковец, загражденията пред парламента, свръх полицейската сила в центъра на София, която често е била повече от протестиращите. МВР според Петков е било и страна и по време на евроизборите, като не е предотвратило купуването на гласове.

За една година са направени най-интензивните и лоши промени в системата на сигурността. Главният секретар показа неспособност и некадърност за една година. Обществото дава ли си сметка на какво бяха подложени редовите полицаи, защото не можа да се прецени реалната обстановка.

Новият закон за МВР ни връща в миналия век. Главния секретар решава по лична преценка, а не база на конкурсното начало и личните качества. Делян Пеевски се оказа незаобиколим фактор за държавата. За да махнат това недоразумение главния секретар, следващата власт трябва да променя закони. Това е ли е пътят да градим доверие в гражданите. Кой ще каже какъв обем информация е източен от ГДБОП и е предоставен на ДАНС. С какво се занимаваше сега ДАНС, на МВР това струва деморализация на състава, посочи Петков.

Той не подмина и случващото се в БСП. Според него неадекватни са били действията със самото формиране на правителството.

Кой подреди тези министри. Ето сета здравният министър е в отпуск, а сме в ситуация на чума. МС лъже, че се разплаща с бизнеса и общините, огромни са неразплатените пари. Но в същото време за провала не БСП не трябва да се говори. Долу ръцете от Станишев, който иска оставката му работи за ГЕРБ. От една година питаме за грешката с ДПС, защо допуснаха златния пръст Сидеров. Аз говоря, че Станишев лъже от 4 години, но чак сега видяха лъжите му. Излъга за плоския данък, за „Белен”, за тютюнопушенето. Той непрекъснато лъже, последователен е само в губенето на избори. В БСП говорят за АБВ като за враг, а не разбират, кой име истинският враг. За по важно е, че когато гласуваш за Станишев, получаваш Пеевски, заяви Петков.