​Свалиха от ефир „Деконструкция“ на Волгин, той:"Победа будет за нами"

Скандалното предаване падна, след заплаха на СЕМ да глоби БНР

„Управителният съвет на Българското национално радио е свалил предаването "Деконструкция". Не се сърдя на хората там. Те си пазят постовете, а пазенето на постове минава през отстраняването на всеки, който не е удобен на властимащите. В медийния сектор нещата се развиват така - властта разпорежда на СЕМ какво да направи, СЕМ козирува и нарежда на БНР какво да направи, БНР козирува и изпълнява нарежданията. Проблемът на всичките тези хора е, че не могат да мислят самостоятелно. Ако можеха да мислят, щаха да видят, че с подобни мракобесни действия постигат цели, напълно противоположни на желаните от тях. Всеки управляващ, който посегне на медиа, слага край на кариерата си. Разбира се, лакеите на управляващите ги чака същата съдба. Изобщо екипът на "Деконструкция" е убеден, че битката едва сега започва и че "победа будет за нами". Този пост написа на стената си във Фейсбук радио журналиста Петър Волгин. Така той даде знак, че атакуваното му предаване „Деконструкция“ е свалено от ефир по нареждане на Управителният съвет на Българското национално радио.

Сагата започна преди ден, след като шефът на СЕМ Георги Лозанов заплаши БНР, че ще отнесе заради предаването на Волгин глоба от 3 бона.

Обвиненията са, че Волгин системно не спазва изискването за плурализъм на мненията, а в регулатора имало оплаквания, че в "Деконструкция" се нападат Реформаторският блок и ГЕРБ, НАТО и европейския път на България, а тяхната позиция не се отразява.

Волгин беше и едно от лицата на протеста в Националното радио срещу сегашния генерален директор Радослав Янкулов.