​Цачева: Трябва да удържим евроатлантическата посока на развитие на България

Тя е важна за сигурността на всички европейски граждани

Има добри новини, свързани с енергийните проблеми на България. Днес окончателно са приключили разговорите с руската страна по въпроса. „Атомстройекспорт” ще се откаже от натрупаните по арбитражното решение лихви в размер на 23.8 млн. евро, ако НЕК плати пълния размер на задължението си до 15 декември. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Раднево. Тя обясни още, че с решение на правителството на Бойко Борисов над милион и двеста хиляди пенсионери ще получат по 40 лева коледни надбавки. „Тези пари в бюджета са събрани, благодарение на борбата с контрабандата и добрата данъчна политика“, каза Цачева.

Според кандидата за президент на ГЕРБ охраната на българската граница е основен приоритет за страната ни. „Помощта, която получава България от европейските ни партньори, е признание на усилията, които полага българското правителство за опазването на външната европейска граница. За да гарантираме сигурността на българските и на всички европейски граждани и в бъдеще, трябва да удържим евроатлантическата си посока на развитие“, заяви Цецка Цачева.

По думите й, реформата в образованието трябва да продължи. „Децата ни трябва да излизат от учебните заведения не само с дипломи, а със знания и умения. Бизнесът трябва да бъде част от учебния процес. Като президент аз ще насърчавам взаимодействието между бизнеса, науката и образованието“, подчерта Цецка Цачева.

Млади хора, които присъстваха на срещата, помолиха Цачева да съдейства за откриване на филиал на Минно-геоложкия институт в Раднево. По думите им, този филиал би бил полезен за развитието на региона. Цецка Цачева пое ангажимент да проведе разговори по темата с отговорните институции.

Според вицеадмирал Пламен Манушев военният паметник в центъра на Раднево свидетелства за това, че местните хора се гордеят с историята и с миналото си. „Много е важен изборът, който вие ще направите на 6-ти ноември, защото посоката, в която върви България е заложена на карта. Важно е да продължим да бъдем равни с другите европейски народи. Цецка Цачева знае как да работи с институциите и с различните власти. Тя им опит да води международни преговори. Заедно ще работим за това България да продължи да бъде уважавана страна“, категоричен бе кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент.