​Цветанов дебатира регионалната сигурност с Американския еврейски комитет и Фондацията за защита на демокрациите

Политикът от ГЕРБ е във Вашингтон за участие в годишната Молитвена закуска с президента Барак Обама

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работни срещи с председателя на Фондацията за защита на демокрациите Джеймс Улси и с членове на борда на директорите на Американския еврейски комитет.

По време на срещата си с Улси във Вашингтон, Цветанов обсъди различни аспекти на регионалната сигурност. Беше обърнато специално внимание на отличните нива на стратегическо сътрудничество в редица ключови области като сигурност, правоохрана, противодействие на международния тероризъм и организираната престъпност. Двете страни изразиха общо мнение, че в днешно време има редица заплахи пред демократичните общества по света, но демократичните принципи на обществени взаимоотношения нямат алтернатива и следва да бъдат отстоявани на всяка цена.

По-късно през деня, по време на среща и работна дискусия с членове на борда на директорите на Американския еврейски комитет, Цветан Цветанов представи вътрешнополитическата ситуация в България, общата ситуация в региона, както и предизвикателствата пред България и Европа в настоящия момент. Беше изразено становище, че не бива да бъдат допускани прояви на ксенофобия в европейските общества, тъй като това не отговаря на европейските и евроатлантическите ценности, които нашите общества споделят. В подкрепа на тази теза беше припомнена ролята на България и българския народ по спасяване на българските евреи през Втората световна война.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е във Вашингтон за участие в годишната Молитвена закуска с президента Барак Обама, която ще се състои на 5 февруари 2015 г. Официалната програма на Цветанов продължава утре със срещи с американски конгресмени и сенатори.