​ Валери Симеонов: Кремъл май заселва руснаци в Бургаско и Варна

Десетки хиляди са закупените апартаменти, когато вървите из Бургас

Дали е случайно масовото заселване на руснаци на територията на Бургаска област и Варна?, попита реторично съпредседателят на ПФ Валери Симеонов в „Здравей, България” на Нова телевизия. Напълно възможно е това да е държавна стратегия на Москва, смята той.

„Десетки хиляди са закупените апартаменти, когато вървите из Бургас чувате руска реч много често. Всички тези хора са на работна възраст, много малко са пенсионерите. Ако може да не споделям мислите, които ми се въртят в главата. Това е въпрос вече на държавна политика. Има си служби за сигурност”, каза Симеонов.

Валери Симеонов поясни, че подобни въпроси не е повдигал пред премиера. „Не знам защо си мислите, че непрекъснато се виждаме. След срещата ни, при която летяхме с хеликоптера, само един sms сме си разменили.

Той коментира как би гласувал, ако има референдум у нас за излизането ни от ЕС. Той заяви категорично, че ще гласува „против“, защото България в момента има изключителни ползи от членството ни в Съюза. „Всеки може в момента да си вземе личната карта и да отиде, където иска. Аз мога, ако искам да си направя и кабелна телевизия в Мадрид“, каза още той 

„В момента мисля, че тероризмът не застрашава България, въпреки че се намира страната ни много близо до Турция“, каза Валери Симеонов. Той информира, че днес ще има извънредна среща със спецслужбите заради случилото се в съседката ни. Според него най – важното е да се проверяват хората, които пристигат у нас. Валери Симеонов коментира Реджеп Ердоган. По думите му, поведението му е непредвидимо. Пример за това е извинението на Ердоган към Владимир Путин преди два дни заради сваления руски самолет. „Трудно може да се каже дали затоплянето на отношенията между двете страни е добра новина. В икономически план определено не е добра, защото ще започнат кьорфишеците за турски поток и така нат.“, каза съпредседателят на ПФ.