Кунева: Марковска да се оттегли, за да защити институцията

Има голяма вероятност от нов междинен доклад срещу България от ЕК. Той ще е провокиран заради проблемите в съдебната система. Това обяви по Нова ТВ лидерът на “България за гражданите” Меглена Кунева.

Бюджет 2013 влиза в парламента

Бюджет 2013 г. ще бъде гласуван на първо четене в парламента. Документът предвижда догодина хазната да завърши с дефицит около 1,3 на сто, а икономическият растеж да бъде 1,9 на сто. При представянето на бюджета ресорният министър Симеон Дянков заяви, че бюджетът е изпълним и при растеж от 1,2 на сто.

Дипломацията ни в Малайзия удари на камък

Специалният пратеник на българското външно министерство в Малайзия е настоял пред местните власти да бъдат спазвани основните права на двамата българи, осъдени на смърт за трафик на наркотици. 

Дянков прикривал далавери на Иво Прокопиев

Има неоспорими факти за обвързаността на финансовия министър Симеон Дянков с Иво Прокопиев. За да прикрие десетките му нефункциониращи фирми и задължения за над 500 милиона лева към различни финансови институции, министърът на финансите е сменил ръководството на борсата в България. Това обяви Емил Георгиев от "Екогласност".

Посланик Рийс: Ще работим заедно за премахване на визите

Смятам, че и в новия мандат на президента Обама ще продължим да работим за включването на България в програмата за безвизов режим на САЩ. Това заяви посланикът на САЩ у нас Марси Рийс.