Посланик Рийс: Ще работим заедно за премахване на визите

Смятам, че и в новия мандат на президента Обама ще продължим да работим за включването на България в програмата за безвизов режим на САЩ. Това заяви посланикът на САЩ у нас Марси Рийс.

Божидар Димитров рекламира баба Куна за партриарх

Отстраненият като министър от правителството на ГЕРБ заради агентурно минало Божидар Димитров поде явна медийна битка за коронацията на Пловдивския владика Николай за патриарх. Историкът, с титла професор, вече проглушава медиите с пиарските си амбиции да предопредели новия глава на православната църква. 

Сл.Бинев: Заради гафове на ГЕРБ ни чака извънреден доклад от ЕК

Сериозна е заплахата за България да бъде шамаросана с извънреден доклад от ЕК. През последните месеци тя сериозно втвърди тона си към страната, защото ясно са усетили, че не се случва това, което им говори правителството. Това обяви по Нова ТВ евродепутатът и лидер на ГОРД Слави Бинев.

България с присъда в Страсбург заради Бойко

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург осъди България за нарушаване на правото на живот на Тодор Димов - Чакъра, който през декември 2003 г., по заповед на главния секретар на МВР Бойко Борисов, Чакъра е обстрелван с гранатомет в собствената си къща в Харманли. По-късно следствието прие, че той всъщност сам се е взривил с ръчна граната.

БСП се обяви срещу Доган и националистите

Ръководството на БСП ще поиска обяснение от 8-те червени депутати  подкрепили кандидатурата на Венета Марковска за конституционен  съдия . Това решиха социалистите на днешното заседание на изпълнителното бюро на партията.

Борисов обявява ден на траур в сряда?

Министерският съвет обмисля да обяви сряда, 7-ми октомври, за траурен ден в памет на покойния патриарх Максим. Това съобщиха пред Faktor.bg от правителствената пресслужба. “Нямаме все още информация, но най-вероятно министрите на заседание ще решат утре да бъде обявен ден на траур”, коментираха от министерски съвет. Ден на траур ще бъде обявен утре в родното село на патриарх Максим – Орешак, съобщи БНР. Всички в Троянския манастир, където Негово Светейшество е започнал монашеския си път, и в Орешак скърбят за смъртта на патриарха на България. В манастира нямаше траурен камбанен звън, нямаше и заупокойна молитва. Няма го и игуменът Дядо Григорий. Днес храм-паметникът “Св. Александър Невски” напомняше през 15 минути за смъртта на патриарха с единично биене на камбаните. Той ще бъде погребан в петък в Троянския манастир. Това съобщи в Синодната палата директорът на Дирекцията по вероизповеданията Емил Вели

Митрополити и държавници отдадоха почит на дядо Максим

"Бог да прости Негово Светейшество. Кончината на патриарх Максим е изключително важно събитие. Патриархът беше на такива години, но ние се радвахме, че е измежду нас, че е жив, и това е загуба за Българската православна църква."