Бойко Найденов стана и.д. главен прокурор

Бойко Найденов бе избран за временно изпълняващ длъжността главен прокурор. Кандидатурата му бе подкрепена от 14 члена от  общо 23 гласували. 6 бяха против, а трима гласуваха въздържал се.

Турция иска консулство в Шумен

Анкара вече има две у нас. Турският посланик Исмаил Авамаз поиска генерално консулство в Шумен при откриването на нова машина в завод „Алкомет” в града в присъствието на премиера Бойко Борисов. Арамаз припомни, че Анкара е поискала преди 3 години да разкрие почетно консулство в Русе, но отговор още няма. Турция има консулство в Пловдив и в Бургас, а България – в Одрин и Истанбул, като възнамерява да открие в Измир и в Анталия.

Скандирайки “Долу ГЕРБ” “Анонимните” окупираха парламента

“Анонимните” събраха на протест в центъра на София срещу управлението на Бойко Борисов и политическото статукво в страната над 1500 души. Според очевидци недоволните са били наколко хиляди. Демонстрацията днес е част от провеждащия се Световен протест на "Анонимните". Целта на организаторите е да привлекат на улиците възможно най-много хора в Европа и да предизвикат обществен дебат. В столицата недоволните се събраха под мотото: "Да свалим маските и застанем пред каските". Шествието на бунтарите тръгна по софийските улици и накрая се събраха пред сградата на Парламента. Много от участниците носеха маски на "Анонимните", но малко от тях криеха лицата си. Те скандираха: "Долу ГЕРБ", "Българи юнаци!", "За България", "Българийо, събуди се!" и носеха плакати с надписи: "Стрижете ни, а като ни одерете кой ще ви плаща?" и "Честит ден на будителите", със снимки на Иван Костов, Златко Баретата, Бойко

Дянков: По-свободен Бюджет 2013 означава и повече пари за пенсии и образование

Бюджет 2013 е по-свободен в сравнение с предишни бюджети, защото сме постигнали финансова стабилност. Това каза в Смолян министърът на финансите Симеон Дянков, цитиран от БНР.