Войводите не искат Доган в парламента

ВМРО излезе с нова кауза – да „извадят" Ахмед Доган от парламента. Повод за крайните намерения на войводите е вчерашното изказване на Сокола в Кърджали, че общинарите от местното ДПС са постъпили правилно, отказвайки да почетат ген. Васил Делов.

Антиядрена коалиция казва "не" на ядрената енергия

Българска антиядрена коалиция и политическа партия “Зелените” се събира днес в 12 часа на площад "Независимост" в София на протестен митинг срещу ядрената енергетика. 

Б.Димитров: Македония се държи като мома, която не иска да се поправи

При положение че Македония влезе в Европейския съюз, това означава, че ЕС ще се съгласи с всички тези престъпления, които върши македонското правителство към нашата страна. Това каза в ефира на БНТ проф. Божидар Димитров,  директор на Националния исторически музей, който коментира втвърдяването на българската позиция за членството на балканската ни съседка в ЕС.

Яне се закани да бие Доган на следващите избори

Неофициалният говорител на правителството Яне Янев се оказа компетентен и по етническите, и по съдебните теми. От студиото на Нова ТВ той обяви, че исканията на Ахмед Доган за нов прочит на Балканската история и ревизиране на събития и дати, показват, че партията ДПС има антиконституционни намерения и цели капсулиране на регионите, което е опасно на Балканите.

Интерпол: Аномалия е, че не са разкрити терористите от Бургас

Необяснимо е как, след като българските служби разполагат със снимка и видеоматериал на терориста и на помагача му, взривили бомбата на летището в Сарафово, все още не е установена  тяхната самоличност. Това е заявил от Рим генералният секретар на международната организация Роналд Ноубъл в навечерието на световната среща на Интерпол, която започва днес във Вечния град.

Анонимните на протест срещу статуквото

Хиляди българи с маски ще залеят най-малко 15 града в страната точно в 18 часа днес, за да протестират срещу сегашните управляващи. Така те ще изразят своята солидарност със Световния протест на "Anonymous", съобщиха организаторите му в България.

ЕС се закани да ревизира парите за правосъдие и вътрешен ред

Европейският съюз може да преосмисли финансирането за България, особено в областите, свързани в правосъдието и вътрешните работи. Това заяви бившият докладчик за страната ни в Европейския парламент и британски евродепутат Джефри ван Орден в интервю за БНР.

Янев и Марешки стиснаха ръце "в името" на Царя

Лидерът на РЗС Яне Янев днес официално обяви коалиционното си партньорство за предстоящите избори с „Либералния алианс” на Веселин Марешки. На първата си публична изява лидерите се обявиха за реформа в системата и приемане на нова конституция за нова България. "Както обикновено, аз не съм се подготвил добре, защото искам хората да ме запомнят не с една силна пиар акция, а с моето честно отношение към гражданите на България”, заяви Веселин Марешки. “Както преди години предрекох пръв, че царят е гол, при идването на Кобурга идва само, за да си върне имотите, сега един от приоритетите ми е да изпратя и Пръмова при Кобурга, а именно – в политическото небитие”, заяви Яне Янев. „Преди години аз лично написах и прокарах мораториум, за да не може Кобурга да продаде имотите, които съдът по-късно обяви за публична държавна собственост. Сега няма да допусна Кунева отново да подмени вота на българските