И на втора инстанция оправдаха бивш военен министър

И Софийският апелативен съд (САС) оправда бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов,  обвинени за даване на подкуп на следователя Петьо Петров в размер на 20 000 евро

АБВ стяга коалиция, пази в тайна партньорите си

На предстоящите избори за евродепутати АБВ ще се коалира с извънпарламентарно представени партии, , като в момента се водят преговори с "половин дузина партии". Това стана ясно от думите на президента Георги Първанов (2002-2012) при откриване на офис на АБВ във Варна. 

Р.Бъчварова за Стефанов: Не е надеждно депутат да избере Бареков за свой говорител

Тече опит в парламента да се прегрупират силите, така че да се гарантира в различните варианти на развитие на ситуацията стабилност на управлението. Това е по същество ситуацията и процесите, които се развиват в момента. Това заяви пред БНР Румяна Бъчварова по повод излизането от парламентарната група на партията на Красимир Стефанов.

ГЕРБ: Задкулисието, което управлява държавата отцепи Стефанов

В ГЕРБ са изненадани от решението на Красимир Стефанов да напусне парламентарната им група. Въпреки че от месец се говори, че бившият шеф на НАП бил белязан за рутене от управляващото мнозинство. Предполага се за зависимостите му от някои спец служби са причината, формирала решението му.

Мюфтийството иска от Орешарски да защити вакъфските имоти

Главното мюфтийство е поискало среща с премиера Пламен Орешарски, на която да бъде намерен изход от напрегнатата ситуация в страната, предизвикана след протестите заради вакъфските имоти.

Сидеров пак се прави на патриот, след като хората му предизвиках национализма на ДПС

Парламентът отново остана без кворум и спря работа заради капризите на Атака. След като по системата на скачените съдове националистите на Сидеров предизвикаха скандала с депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, днес парламентарната им група напусна пленарната зала. Мотивът им е заради отказа на депутатите да приемат декларация, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов, че ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Даутоглу от село Искра, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган.

Румяна Коларова: Сегашната власт е с няколко цирея на челото

Може да се каже, че в преизбирането на Цветан Цветанов за зам.-председател на ГЕРБ имаше известна театралност и подготвеност. Но при ситуация, че определени медии, а ние знаем чии, еднозначно и силно агресивно атакуваха Цветанов и ГЕРБ, този избор беше задължителна реакция – дори да имаш някакъв вид идея за реорганизация, ти да не мърдаш.