Самоуби се полицай, заподозрян за убийство на жена

Бивш полицай от Велинград, който беше заподозрян за убийството на Стоянка Делова, се е самоубил, съобщиха от МВР. Според първоначалната информация М.Б. излезнал да нахрани кучето си на двора, след което се самоубил. Съседи са разказвали, че са чули изстрел, след което видели мъжът на земята. По непотвърдена данни е починал на място. Районът около къщата му, която се намира между кварталите "Чепино" и "Каменица", е отцепен от полиция. В понеделник миналата седмица тялото на 73-годишната Стоянка Делова беше открито в напреднал стадий на разложение до бетонна стена на пътя. По първоначални данни бившият служител на реда и семейството му били в конфликт с Делова заради имот, който тя обещала да им завещае, но впоследствие се отказала.

Дянков: Ядреното лоби около Станишев се провали

След този резултат на референдума, според мен, БСП се чуди как да изкара оправдание, за да може и медийното лоби, и ядреното лоби около Станишев да спечели. Това заяви по Нова ТВ финансовият министър Симеон Дянков. 

Последни данни на ЦИК: Референдума печелят искащите нова АЕЦ

Според последните данни на ЦИК, които са обработени на 100% за цялата страна 66.66% от гласувалите са казали “да” на ядрената енергетика в България. 37.99 % пък били “против” развитието й.

Върнаха делото Белнейски в Пловдивския апелативен съд

Утре, когато според Фани Белнейска се навършват точно 7 г. от смъртта на дъщерите Росица и Христина, в апелативния съд в Пловдив започва повторното разглеждане на делото срещу Лазар Колев за убийството на двете сестри. На 12 октомври м.г. ВКС го върна за разглеждане от нов съдебен състав.

Цветанов видя ГЕРБ като герой в референдума

От референдума загубиха всички български граждани, защото безцелно бяха похарчени 22 млн. лева. 80% от българите казаха “НЕ”  и това е истинският резултат. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов разчете вота на българите и обяви, че това е победа за ГЕРБ.

Станишев се видя победител, иска смяна на статуквото

Резултатите от днешния референдум са провал за Борисов. Хората казаха “да” на единовластието, “да” на развитието на България. Губещият от този референдум е единствено Бойко Борисов. Резултатите са тласък към смяна на политическото статукво на България.

Първанов: Борисов загуби битка, той е слаб управленец

Бойко Борисов е слаб управленец, той няма стратегическо мислене, има нисък хоризонт и мисли от ден за ден. При него няма перспектива за развитието на страната. Това заяви по Нова ТВ бившият президент..

Борисов: На кривата ракета БСП космосът и пречи

Премиерът Бойко Борисов гласува почти в последния момент към 18,30 ч. в Банкя. Той заяви, че не е изненадан от слабата избирателна активност и я нарече нещо предизвестено. Благодаря още веднъж на господин Станишев, че освен, че не подписа за "Белене", прояви характер, не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да строят, заяви иронично Бойко Борисов. Според Борисов главният му опонент Станишев е съдействал за зачеркването на темата АЕЦ "Белене" от дневния ред в държавата. Похарчените за организирането на референдума - 14-15 млн. лв. можеха да отидат за нещо по-смислено, например за майките, за детски градини. Българите за пореден път показаха своя нюх, своя усет - те се убедиха, че това е нещо, което не ги интересува", заяви Бойко Борисов и предупреди, че днешният вот не е тест за предстоящите парламентарни избори. На въпрос как ще коментира обви