Борисов: Нямам вяра на никого, освен на Делян Добрев

Два дни преди референдума премиерът Бойко Борисов отново преповтори стари и вече втръснали истини за проекта АЕЦ “Белене”. Но така едва ли кашата в главата на хората ще стане по-малко. 

Маскирани обраха 100 бона

Въоръжен грабеж бе извършен в столичния квартал "Слатина", съобщи bTV. Според информация на полицията петима въоръжени и маскирани мъже нападнали инкасов автомобил. Въоръжените ударили няколко шамара на шофьора на автомобила и по първоначална информация откраднали повече от 100 000 лева. Изчезнали с малка кола с тъмен цвят. Бързо неутрализираният шофьор не бил сам, колегите му били вътре в офиса.

Местят протеста в защита на Октай на 2 февруари

Националният протест, организиран от фейсбук групата „Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов”, няма да се проведе тази събота, а на 2 февруари от 12 часа. Причината е, че първата обявена дата е непосредствено преди националния референдум и се пада Ден за размисъл.   

Ген.Атанасов: Друг държи фабриката за лъжи, моята дума тежи

Бойка Борисов ме обвинява, че съм отворил фабриката за лъжи, но аз казвам - дума срещу дума. Моите думи тежат и аз не се отричам от тях, а всички знаят колко тежи казаното от премиера. Той се събужда и сутринта казва едно, на обяд - друго, а вечерта – трето. Така хората никога не знаят какво точно се случва по дадена тема. Това заяви пред Faktor.bg бившият шеф на НСС и член на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Дянков иска оставката на Станишев, ако се провали референдумът

Лидерът на БСП Сергей Станишев да си подаде оставката, ако референдума за АЕЦ "Белене" е неуспешен. Това поиска вицепремиерът Симеон Дянков в Бургас, който взе участие в дискусия по проекта "Виа Понтика".   По думите му този референдум е висша форма на демокрация и ще бъде лошо, ако той бъде неуспешен. Но това може да стане, защото Станишев иска да се докаже пред съпартийците си, че е голям мъж, коментира финансовият министър.  Според него ако на власт застанат популисти като Кунева и Станишев, държавата може да се изправи пред национална катастрофа. Но поясни, че гражданите в страната са достатъчно умни и няма да позволят това да се случи. Още в началото на годината Дянков охлади страстите за повече пари за пенсионерите и майките. Според министърът това били възможно едва пред 2014 година.  "Можем да даваме пари, само когато имаме такива в излишък.

Уволненият полк. Райков: Разочарован съм, чувствам се предаден

Полк. Георги Райков от НСО, който беше наказан с дисциплинарно уволнение заради нападението срещу Ахмед Доган, заяви, че е изискал допълнителни мерки преди конференцията на ДПС, но шефът му отказал. Началникът на авангарда, който отговарял за охраната на мероприятието в Зала 3 на НДК, смята, че ръководството от НСО е трябвало да понесе отговорност за станалото. Според него на една такава конференция, където хората са в постоянно движение, няма как да подозираш всеки.  "При положение, че не беше извършена пълна проверка на всички присъстващи, беше допуснато това да се случи. С хората, които ми бяха дадени, съм направил всичко необходимо”, заяви Райков в интервю за Дарик.  Той обясни, че ясно е казано, че охраняваните лица от НСО са основен ангажимент на началника, иначе е много лесно да се измиват ръцете с един, втори, трети. 

Ген.Коджейков отказа да подаде оставка

След направения самоанализ и самопреценка по отношение на извършената работа, на превенцията преди мероприятието, не считам, че трябва да си подам оставката. Това заяви на пресконференция началникът на Националната служба за охрана бригаден генерал Тодор Коджейков.