Марковска спасила Росен Плевнелиев от импийчмънт

Държавният глава Росен Плевнелиев бе застрашен от импийчмънт, ако съдия Венета Марковска не беше оттеглила доброволно кандидатурата си за конституционен съдия. Това разкри по Би Ти Ви вътрешният министър Цветан Цветанов. 

Сидеров: Македония се гаври с нас, а Борисов мълчи

Досега многократно съм получавал смъртни заплахи за живота си, те винаги са идвали от хора с турски имена.Това разкри по Нова ТВ лидерът на “Атака” Волен Сидеров по повод вчерашното писмо срещу  Красимир Каракачанов, изпратено му от македонски националисти. 

Сняг и виелици затвориха пътища в страната

Пътната обстановка в страната продължава да бъде тежка. Всички МПС-та да са с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета по пътя Белово – Юндола, проходите “Превала”, “Пампорово” и “Рожен”, предупреждават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Диана Ковачева: Попова остави министерството в батак

Правосъдният министър Диана Кавачева избухна по bТВ срещу предшественичката си вицепрезидента Маргарита Попава. За първи път Ковачева призна, че заварила министерството празно и без екип.

Софиянец превъртя, кла семейството си

Драмата, достойна за роман на Стивън Кинг, се разиграла в столичния квартал "Младост"в събота вечерта, след като майката и бабата на момчето си легнали. 18-годишен психичноболен младеж опитал да заколи цялото си семейство

Стефан Гамизов: Днес е истинският ден на хумора, сатирата и лицемерието

Няма обяснение, но 9-ти декември е обявен за световен ден за борба с корупцията. Поводът се оказа достатъчен за да накара анализатора и енергиен експерт Стефан Гамизов да избухне на стената си във Фейсбук: „Днес е истинският ден на хумора, сатирата и абсолютното лицемерие. Причината е проста-днес е денят за борба с корупцията. Не познавам друго толкова привлекателно занимание като тази борба. Всеки иска да участва в нея и да бъде колкото се може по-близо до "врага". Корпорациите пишат етични кодекси(които никога не спазват), правителствата пишат закони(които само правят корупцията по-голяма, защото у ж се борят с нея), неправителствени организации пишат прокламации и "проекти"(които само целят да ги направят и тях малко важни когато се раздават рушветите)...”, посочва Гамизов. Той изтъква, че „Борбата с корупцията има много определения, но не и борба със сигурност. Но има и места в света, където няма нуж