БСП с мераци към властта, вади България от батака

Еманципиране на жените, повишаване на раждаемостта и мобилизиране на интелектуалния потенциал са три от специалните поръчения, които са  записани като приоритети за подобряване на организационното състояние на столетницата, обсъдени на закрита част на днешния пленум на БСП.

Плевнелиев очаква още кандидати за конституционен съдия

Парламентът да предложи не един, а няколко кандидати за конституционен съдия. За това призова президентът Росен Плевнелиев в коментар за сигналите, които постъпиха преди дни срещу номинираната за поста Галя Гугушева. Държавният глава открито обяви, че не разбира защо трябва да има само един кандидат, както и защо този кандидат трябва да бъде посочен само от една партия.

Имам: Използват вярата за пропаганда и политика

Публикацията на сайта на Главно мюфтийство, че поп е станал мюсюлманин е изключително тенденциозна и опасна за религиозния мир в страната. За това предупреди в предаването “Вяра и общество” по БНТ Али Байрактар ,бивш имам на Севлиево. Скандалът избухна след като преди дни вероизповеданието шумно рекламира как Атанас е станал Абдулла, а снимка показваше мюфтията на София, който му връчва документ, че е приет в правата вяра. Али Байрактар е категоричен, че  такова удостоверение не съществува и на никого не се издава и е направено чисто манипулативно за  конкретния случай. Вярата е нещо много лично и е твърде притеснително, че се използва за пропаганда и политика. С тази публикация Главно мюфтийство просто беляза този човек. Има опасност за сигурността му, трябваше да го съхранят. Атанас е употребен и ощетен. Те все едно го съблякоха гол на площада, предупреди имамът.

Цветан Цветанов: Наши граждани не са помагали на атентаторите в Сарафово

 В САЩ  не са ни натискали да признаваме неща, свързани  с терористичния акт  на летището в Бургас. Това коментира  министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов  по Нова телевизия. Цветанов обясни, че от първия момент след атентата службите получават пълна подкрепа и информационен обмен от партньорите. Няма нещо неясно откъм разследването, но имаме сериозен прогрес, с който ги запознах. Публично информация към момента не може да бъде оповестена, за да не се пречи на разследването, допълни шефът на МВР. Той е категоричен, че няма установена връзка на територията на страната, към настоящия момент, за подпомагане на лицата, които са участвали в подготовката и реализирането на терористичния акт. Посещението ми в САЩ беше планирано три месеца; с партньорите се бяхме договорили да бъде след изборите за президент. Правя такова посещение всяка година, откакто съм министър. Визитата мина изключително ус

Мартин Димиторв: Без Синя коалиция ни чака Жан Виденова зима

Евродепутатът от ЕНП Надежда Нейнски ще води преговори с лидера на ДСБ Иван Костов и с лидерите на БСДП, РДП и Обединени земеделци за запазване и надграждане на Синята коалиция, с която да участват на изборите догодина, съобщи пред журналисти в Пловдив Нейнски.

БСП посвети пленум на любимеца си Ламбо

С аплаузи на крака в препълнена зала социалистите посрещнаха днес една от емблемите на БСП – актьорът Стефан Данаилов. Той бе талисманът на социалистите на днешния пленум на столетницата, който получи много цветя и аплодисменти по случай  утрешния му юбилей.  В аванс за 70-годишнината заслужилият артист получи поздравления първо от Корнелия Нинова, а след това от президента Георги Първанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, който го затрупа със 71 червени рози. 

Пловдив събира „Единство” и ДСБ

„Единство” може да прерасне в съюз с партията на Иван Костов ДСБ. За това намекна Надежда Нейнски на на форум за малките и средните предприятия в Пловдив.  “Нещата изглеждат символични, но са естествени, че в Пловдив в рамките на тези 3 дни пристигат и хората на ДСБ начело с Иван Костов. Нещата започват да се оформят по естествен начин. Както казват старите хора – ако има нещо добро и в най-лошото, то е, че маските паднаха”, посочи евродепутатката. Тя обясни, че се е получило някакво съвпадение, че първата сбирка на Национален съюз “Единство” е в Пловдив, където на 15 май започна разпадането на Синята коалиция. “Не сме търсили никаква символика – просто се спряхме на Пловдив, защото не искахме да рискуваме излишно при това лошо време да се съберем някъде другаде”, допълни Нейнски. Евродепутатът обаче отрече да има символика, че се събират точно на рождения ден на СДС – на 7 декември.