Борисов: На кривата ракета БСП космосът и пречи

Премиерът Бойко Борисов гласува почти в последния момент към 18,30 ч. в Банкя. Той заяви, че не е изненадан от слабата избирателна активност и я нарече нещо предизвестено. Благодаря още веднъж на господин Станишев, че освен, че не подписа за "Белене", прояви характер, не се поддаде на кръговете в БСП, които искаха да строят, заяви иронично Бойко Борисов. Според Борисов главният му опонент Станишев е съдействал за зачеркването на темата АЕЦ "Белене" от дневния ред в държавата. Похарчените за организирането на референдума - 14-15 млн. лв. можеха да отидат за нещо по-смислено, например за майките, за детски градини. Българите за пореден път показаха своя нюх, своя усет - те се убедиха, че това е нещо, което не ги интересува", заяви Бойко Борисов и предупреди, че днешният вот не е тест за предстоящите парламентарни избори. На въпрос как ще коментира обви

Властта се изкуши, започна да агитира

Множество сигнали и жалби за нередности по време на първия референдум в най-новата история на България - жалби за възпрепятстване на избора, незаконна агитация и схеми за объркване на гражданите в различни избирателни комисии, са били подадени до сега. 

17 % от българите прегледани за радиоактивност

Към 17 часа през медицинските пунктове са преминали малко над 17% от всички български граждани. Застрашените от радиация към защитените от радиоактивно облъчване са в отношение 39.5 % към 60.5 %., като само след час ще стане ясно какво е точното съотношение между двете категории граждани.  По-рано днес, към 14.30 ч съотношението на застрашените от радиация се е променило - около 62% бяха поразените от радиационния облак, а 38% бяха предприели добра защита срещу заплахата от радиация, която преминава над страната. 

Мюсюлмани се молиха за благополучието на Доган

Двама ходжи, районният мюфтия и над 200 мюсюлмани се събраха в джамията във Велико Търново, за да се помолят за здравето на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, след направения опит за покушение над него миналата събота, съобщи БГНЕС.

Цветанов гласува с щерка си; Плевнелиев подари референдум за ЧРД на жена си

“Референдумът се превърна в политически спектакъл”, каза вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов след като гласува в своята избирателна секция в София.