Лазар Груев призова за “честен и прозрачен избор”

Ние не бива да допускаме битката за справедлив, честен и прозрачен избор да бъде загубена. Това каза председателят на ВКС проф. Лазар Груев, който откри Общото делегатско събрание на съдиите.

Неопитен шофьор виновен за зверската катастрофа на пътя Русе-Силистра

19-годишният Ерхан Фикрет от Силистра, който имал по-малко от година стаж като шофьор, е предизвикал зверската катастрофа по главен път Русе -Силистра, в районна на с. Гарван, при която загинаха петима души.

Народът иска Анонимните да ударят правителството

ХАКциите на Анонимните  стават все по- популярни и срещат одобрението на обществото. В социалната мрежа Фейсбук ги наричат “будната съвест на България”, а феновете им искат да гласуват за тях на избори. 

Викат Първанов на разпит

Бившият президент Георги Първанов е привикан на разпит  от органите на реда заради скандала с разузнавателните служби, пише "България днес". Все още се пази в тайна кога той ще дава обяснения и показания защо и дали е използвал НРС за личните си хобита. Националната разузнавателна служба (НРС) не е финансирала хобито на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов да ходи на лов. Това заяви самият Първанов.

В спора за “Белене” БСП застана на страната на Москва

Още преди месец БСП е знаела с доста голяма доза увереност какъв е размерът наиска, предявен доста по-късно от "Атомстройекспорт" към НЕК. Това твърди министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

5 трупа след тежък инцидент на пътя Русе-Силистра

Тежка катастрофа по пътя Русе-Силистра взе пет жертви – трима мъже и две жени, съобщават от МВР. Пътният инцидент е станал около 15 часа днес. Всички загинали са пътували в лек автомобил „Рено” със силистренска регистрация в посока към Силистра.