Американският посланик се разплака на сбогуване с България

Американският посланик Джеймс Уорлик си тръгна от България просълзен. Два часа преди неговия полет той даде пресконференция на правителственото летище, на която представи ръководния екип на американското посолство и се сбогува лично с всеки от тях.

Борисов загрижен за председателството на България в ЕС

Подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС трябва да започне възможно най-рано, макар да се вижда далече в бъдещето - втората половина на 2018 г. Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание.

Дългове на Перник спряха парите за земетресението

Фирма блокира сметките на община Перник за земетресението, съобщава zapernik.com. Причина се оказват дълговете на общината - неизплатени милиони лева към стотици фирми, което наложи запор за 33 000 лева.

Осветиха композитори и музиканти, пели на ДС

Композиторът Александър Йосифов е бил сътрудник на ДС. Той е бил секретен сътрудник - агент под псевдоним Роланд към управление VI-I на ДС. Проверен е в качеството си на зам. ректор до 16.04.2008 г. на Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Другите сътрудници на ДС в академията са композиторът Георги Костов Георгиев, ректор до 11.04.2008 г.; Илка Борисова Попова - Михайлова, зам. ректор от 16.04.2008 г. и Мирослав Стефанов Попсавов, ръководител катедра "Дирижиране" от 19.09.2000 г.

“Хармони 2012” купи за 8,6 мил. половината от ОЦК- Кърджали

Оловно-цинковият комбинат в Кърджали беше продадена днес на софийската "Хармони 2012" ЕООД. Фирмата спечели публичния търг за половината от имота на ОЦК, след като даде най-високата цена от 8,6 милиона лева в наддаването за комбината. 

Р.Петков: Кутев и Дянков са цинични, простотията им отива

Кремъл е изтръпнал и се тресе от страх, че ще ги напляскаме и че в България ще им се случи случка. Нали не си представяте, че всичко това може да е вярно, попита риторично и иронично червеният депутат Румен Петков в ефира на ТВ 7.

Яне Янев: Заради “Белене” са образувани две дела за шпионаж в полза на Русия

АЕЦ “Белене” е най-голямата корупционна схема на прехода. Там са наливани пари без обществени поръчки и това е започнало след рестарта на проекта от правителството на царя и е било продължено и от Тройната коалиция. От протоколите на МС ясно се вижда, че активни по този проект са били Меглена Кунева, Петър Димитров, Румен Овчаров. Това разкри по Нова ТВ  лидерът на РЗС Яне Янев.