НДСВ вдигна мерника на Добрев, дава го на съд

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) може да застане пред Темида,  заради отказ за достъп до информация за АЕЦ "Белене”. Това съобщиха от пресцентъра на НДСВ.

Плевнелиев и Попова се разминаха за Конституцията и присъда “доживот”

Държавният глава Росен Плевнелиев днес определено показа, че има доста по-различно виждане от това на своето вице Маргарита Попова по две ключови теми – за наказанието “доживот” без право на обжалване и правомощията на президентската институция.

НДСВ обяви награда за „главата” на ДПС

Ръководството на жълтата царска партия обяви парична награда за разследване на скандала с отказа на ДПС да утвърди генерал Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали, а и последвалите изявления на Ахмед Доган за нов прочит на Балканската война. 3 хил. лв. ще получат журналисти, ако разкрият истината за: „Казусът генерал Делов – между известното и неизвестното”.

Внесоха кандидатурата на Галя Гугучкова за КС

Независимите депутати Димитър Карбов, Валентин Николов и Огнян Тетимо внесоха в деловодството на парламента кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия, номинирана късна снощи. 

Депутатка от ГЕРБ подава оставка заради конфликт на интереси

Скандалната депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова подава оставката като народен представител и като шеф на партийната структура в Карнобат. Народната представителка беше обвинена от БСП, че е източила стотици хиляди евро от европрограми, предназначени за безработни.

Герберка аут от парламента заради конфликт на интереси

Скандалната депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова подава оставката като народен представител и като шеф на партийната структура в Карнобат. Народната представителка беше обвинена от БСП, че е източила стотици хиляди евро от европрограми, предназначени за безработни.

Божидар Димитров: Македония няма бъдеще, става албанска

Големият проблем в отношенията България и Македония е, че те ни смятат за свой основен враг, а ние вече години наред ги гледаме и ги търпим и когато са най-назор, гледаме да им помогнем. Страшното е, че Гърция, която ги блокира за ЕС, те приемат по-дружески от братска България. Това обяви по Нова ТВ историкът Божидар Димитров. 

СДС осиновява трима независими, напуснали Атака

Тримата независими депутати, които ще внесат кандидатурата на прокурор Галя Гугушева за член на КС са декларирали, че ще прехвърлят субсидията си от ГЕРБ към СДС. Това обяви по БНТ синият лидер Кабаиванов.

Борисов: С Георгиев ще нищим версиите за пожара

В момента съм с Калин Георгиев и с него обсъждаме всички възможни версии за пожара. Това заяви премиерът Бойко Борисов по телефона пред LiveNews, малко след като Mall of Sofia беше разтърсен от мощен взрив.

СДС си изми ръцете с наследник на Левски

Ръководството на СДС сътвори днес новина "2 в 1". Първо, обяви новата си номинация за мястото на Венета Марковска в Конституционни съд и второ – новия си политически съюзник, в лицето на отцепилите се атакисти от “Патриот”.