България подпря Турция в конфликта със Сирия

България подкрепя турските искания за прекратяване на нарушенията на международното право. Страната ни призова Сирия да спре с атаките. Това се казва в официално изявление на МВнР, направено от говорителят на ведомството на Николай Младенов Весела Чернева.

Спряха завод за отпадъци на Валя Ахчиева

След няколко месечна борба кметът на Рударци Богдан Богданов спря изграждането на завод за боклуци и биомаса в района на пернишкото село. Той успя да печели поредната си битка в съда, този път срещу журналистката Валя Акчиева, чиято фирма имала мераци за изграждането му, съобщи сайта ZaPernik.com. 

Изписаха патриарх Максим от болница "Лозенец"

Главата на българската православна църква патриарх Максим е бил изписан от продължителното си лечение в болница "Лозенец". Там той постъпи за втори път през тази година. Според в. "Преса" патриархът ще присъства на празника си на 29 октомври, когато ще навърши 98 години.

Атентаторът от Бургас - ученик на ислямистки лидер

Шведският гражданин Махди Газали е най-вероятно терористът от Сарафово, извършител на кървавия атентат, в който загинаха израелски туристи в средата на юли. Той е бил разпознат в кадрите на бургаското летище от един от най-радикалните ислямистки лидери шейх Омар Бакри, според който Газали е бил негов ученик .