Андрей Райчев пробутва ДПС: Те имат стратегия да се върнат във властта

Без Башар Асад светът не може да се справи с Ислямска държава

ДПС има план да се върне във властта, те са майстори на дългосрочната стратегия. Но ако изчезне ДПС на тяхно място ще възникне нещо ислямско и опасно за страната. И второ - те са незаобиколим фактор, защото движението са партия № 3, а може би и № 2. Това каза в ефира на Нова ТВ социологът Андрей Райчев. 

Социологът влезе днес в ролята на пиар на ДПС, убеждавайки ни колко е необходима партията за мира и сигурността на България. А повод за това беше репортаж от Омуртажко, от който стана ясно, че областния управител на Одрин организира предизборно безплатни екскурзии до Турция за местните мюсюлмани, а с пари от Турция се правят масови ритуални сюнети. 

Няма нищо по-лесно да раздразниш българина - минарето, музиката, ислямската ситуация. Но е важно дали ще ни води инстинкта или разума. Колко са турците в България - 1 милион. Но задавали ли сте си някога въпроса как как щеше да изглежда това без ДПС - ислям, антибългарско и желание за автономия, съвсем чуждо за нас и под влияние на република Турция. Но сега с ДПС  - всички говорят български език, защото партията на Доган води дългосрочна антитурска политика, макар че от една година насам не е така. Аз не съм адвокат на ДПС, а мисля за България. ДПС е шансът за страната ни, защото вписа мюсюлманите в тази етническа ситуация. Неговото сатанизиране започна през 2008 година, след комунистическа истерия у нас. Хората,  които дойдоха на власт тогава, заложиха на сатанизирането на ДПС, тъй като се беше изтъркала темата "долу БСП", аргументира пропагандната си позиция си червеният социолог. 

Райчев бе категоричен, че ДПС по нищо не се отличава от другите български партии. Той изтъкна, че с новото ръководство в лицето на Лютви Местан движението ясно е показало своя завой към Запада. 

Те спряха "Южен поток", което означава, че направиха голяма услуга на САЩ. САЩ накараха Турция да ги приеме. Турция прекрати антидепесе акциите си у нас. ДПС не е опасна, то накара Ердоган да се съобразява с нас, който от десетилетия се опитваше да обязди България, подчерта анализаторът. Той обаче очевидно забрави за "тайната" среща на Лютви Местан с турския президент и подкрепата, която ДПС даде на Ердоган на последните парламентарни избори в Турция, като призова българските изселници да гласуват за неговата партия.

Андрей Райчев коментира и горещата тема с бежанците и опасността от "Ислямска държава", като дебело подчерта, че Русия е наша приятелска държава, а не враг, каквато била в очите на висши чиновници и българския президент. 

Диагнозата, че в арабския свят настъпва демократизация беше безумна грешка от страна на европейските политици. Те разбиха Либия, разбуниха Тунис, Египет, Сирия, където след подкрепата на Русия Асад не падна. Но ако гръмне Сирия  - за нас става лошо. САЩ озверяха, че спряха плановете им в Сирия, и затова те удариха Путин. У нас пък висши чиновници и президента си правят бакалски сметки и така се роди истерията с руски самолет - че минал над България. Русия е наша приятелска страна. Малоумие е да мислим първо да свалим Асад, а след това ще се оправим с "Ислямска държава". Без Асад няма да бъдат спрени джихадистите, убеден е Райчев.