"Антимафия" праща в прокуратурата тефтер с печалбите на Пашата и Каратиста

​Григор Здравков: Орлин Алексиев е давал луксозни коли на Пурата и други митгничари

Общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев попада в няколко разработки на ГДБОП. Името му е свързано с известният митничар Джими Пурата, любител на скъпите коли. Алексиев е предоставял луксозни лимузини на Пурата и други митничари, които са засечени в схеми за износ на амфетамини, а колите са били част от тази схема. Това обясни по bТВ шефът на „Антимафия” Григор Здравков. Той обясни, че нормално е когато има засечена голяма пратка кокаин, да се проверяват големи парични потоци. Това според него обяснява и тарашенето в Общинска банка.

Съмнявам се, че през Общинска банка са минали точно тези траншове. Аз не твърдя, че Орлин Алексиев е част от Кокаиновите крале, но да обясни връзките си Пурата и тези митничари, попита Здравков.

Той показа и тефтер, в който според него са се записвали печалбите на кръга около Румен Николов Пашата и Митко Каратиста. Сумите са идвали от поръчки от Столична община и главно са от строителството на метрото. Отчитани са големи разходи и така всъщност са откраднати 32 млн. лв. Папката с тези записки отиват директно в прокуратурата, обясни Здравков. Преди два месеца „Антимафия” отново предупреди, че праща същия тефтер в държавното обвинение.

Митко Каратиста и Пашата контролират трафика на наркотици през последните години в България. Обикновенно, който е на власт, той контролира и наркоканалите, посочи Здравков и поиска Борисов да каже какви са му връзките с тези хора.