Борисов бил виновен за продажбата на дюните

Въпросът за продажбата на несебърските дюни не може да бъде решен от измислена комисия, каквато е тази на Миро Найденов, тъй като тя е част от цялата схема.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев и добави, че социалистите ще поискат парламентарна анкетна комисия с паритетно представителство на различните парламентарни групи, които да преценят какъв е проблема с дюните край Несебър. 

Според Станишев представителите на Земеделското министерство трудно биха направили такова фрапантно нарушение, без да имат „зелена светлина" отгоре.

Той изтъкна, че всеки ден премиерът Борисов ни убеждава, че в държавата става това, което той каже и добави, че всъщност действително става това, което каже премиерът. 

Станишев подчерта, че ГЕРБ от 4 години имат цялата власт и настоя да престанат да се опитват да замазват своите гафове, като си мият  ръцете с предишното управление!". Той изтъкна още, че сделката с дюните е станала с одобрение отгоре, тъй като според закона за черноморското крайбрежие дюните са публична държавна собственост и те не могат да се продават. 

Според червеният лидер обаче  управляващите се опитват да манипулират и заблуждават обществото. Затова той припомни, че в 2007 г. беше приет Законът за черноморското крайбрежие, който цели ограничаване на презастрояването и е в сила от януари 2008 г. В него ясно пише за дюните, че трябва да бъдат публична държавна собственост, изтъкна Станишев и добави, че този закон възлага на правителството да изготви карти, които да прецизират точните граници на дюните. Неговото правителство е направило, каквото трябва, за да се защитят дюните, категоричен е  Станишев.