Борисов: Няма да се сравняваме с "чеверме социалистите"(видео)

Цитирам Иво Христов, не онзи, който нарече българите дебили

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"БСП ни връща във времето на Тройната коалиция. Те разчитат на къса памет и ниско образовани хора. Те, Тройната коалиция, тогавашният премиер и "първата дама", изгонената за корупция заместник-министърка, те говорят за коруция", заяви по време на отчета на ГЕРБ на гражданския диалог "Европа в нашия дом" премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. 

"Забележете, те ни плашат с Европа, нас, които нямаме нито веднъж спрени еврофондове, една програма няма спряна. При тях фондовете и програмите се спират винаги. Те издигат лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа. Те ни плашат", коментира Борисов.

Той съобщи, че във вторник ще бъдат направени две първи копки: Ябланица в посока Плевен и ударна работа за Шумен-Търговище.

"Мечта! Социалистическа мечта, слушал съм я толкова години", иронизира Борисов бездействието на БСП и правителствата и по повод строежа на магистралите.

"Подкрепям министър Вълчев, затова инвестираме всичко в образованието, това ще даде плод след десетилетие най-рано, но ще даде", обобщи той приоритета за образованието на ГЕРБ.

"Няма да се сравняваме с "чеверме социалистите". Цитирам Иво Христов, не онзи, който нарече българите дебили. Да си спомним как панически след Тройната коалиция, как тези, дето сега ни се заканват, панически бягаха, през глава бягаха за Брюксел. Как се караха за 15-15. През глава бягаха да се спасяват и си приеха закон да ги брани от преследване. Същите тези, които днес са излезли и ни сочат с пърст", възмути се Борисов.

"Нагли, грабежаджии, по тяхно време бяха магистралните грабежи. Много ме забола от това, което ни се случи тези дни. Но като ги слушам, адски се амбицирам. Те не могат да скрият злобата си. Някой ми се подигра за "пълзящата диктатура". Първо аз иронизирах Иво Христов за "пълзящата автокрация". Ако имаше автокрация как ще се събирате в Южния парк, ако няма свобода на медиите как от сутрин до вечер ще се повтаря за тези апартаменти, всички скандали излязоха наяве. Демокрацията си работи. Аз много пъти избягвам да коментира, заради уважението към институциите. Към какво призовава върховният главнокомандващ генералитете да не стои безучастен?", попита Борисов.