Д. Чуколов с призив към Каракачанов: Да подаде оставка, ако не може да се справи

По-важно е не колко са, а от къде идват парите на партиите, заяви той

Десислав Чукалов

Десислав Чукалов

"Позицията ни още от 2012 година е субсидията да бъде нула лева. Сега нашето решение е да подкрепим субсидията да бъде 1 лев. Ние сме против спонсорирането на партиите от чужбина, или от фирми", заяви пред бТВ заместник-председателят на "Атака" и депутат от  ОП Десислав Чуколов.

По думите му, в Закона за политическите партии ще бъде фиксирана тази сума.

"Договорихме се с коалиционните партньори да бъде променен този закон", съобщи Чуколов.

"Има нещо много по-важно от парите и това са идеите. Важно е от къде идват парите на партиите. Ако някой получава пари от фирма за чии интерес ще работя. Ако изляза да чета закон какво ще кажа - че в закона има продуктово позициониране ли", иронизира той.

"От 2005 до 2009 година "Атака" съществуваше без 1 лев субсидия, имахме 21 депутати, Сидеров беше на балотаж за президент. Някои партии използват парите за безобразни неща", каза Чуколов, но не можа да отговори как биха продължили да функционират с минимална субсидия.

"Ще го мислим, членски внос, друго, ще се оправим, не ни мислете", повтори той.

Той съобщи, че на Коалиционния съвет е решено да бъде направен отчет за работата на управляващото мнозинство и правителството.

Чуколов изненадващо призова Красимир Каракачанов да подаде оставка "ако не може да се справи".

"Той е силов вицепремиер от три години, няма право да говори в бъдеще време. Циганската престъпност не е намаляла, няма какво да говорим за някакви концепции. По-честно би било, ако не може да се справи, да подаде оставка", заяви той.