Д-р Тренчев: С рязане на администрацията не се правят реформи

"Числата, които пиленца от финансите ми казват на ухо,  са притеснителни -  дефицитът надхвърля 500 млн. лева, тоест, няма пари в бюджета, които да раздадем". Това разкри по ТВ 7 лидерът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев.

По думите му има сериозно напрежение в обществото. То се усеща и сред хората в “Напоителни системи”, и сред миньорите от Перник. Но за да има протести, трябва да има мотивация, а тя се създава, когато хората имат проблем да си осигурят хляба.

"Аз вече казах, че ще дойдат гладните. Най-силна е мотивацията за хляба. Не вземеш ли заплата, хлябът е застрашен. А ние затъваме и мотивацията расте", предупреди синдикалистът.

Според Тренчев социалните мерки, обявени от кабинета на Орешарски звучат добре, но важният въпрос е имаш ли ресурс да направиш това.

Моето убеждение е, че няма такъв ресурс и това рано или късно ще се разбере, убеден е лидерът на “Подкрепа”.

Той е категоричен, че реформи не се правят с 10% съкращения в администрацията, за каквито заговори финансовият министър.

10-те процента съкращения в администрацията не са реформа, а механично рязане, посочи д-р Тренчев и добави: Съкращенията в администрацията може да бъдат и повече от 10%, но когато имаш план за реформи, а тук няма план - казват 10% намаляваме, за да спестим 10 % в бюджета", коментира още той.