Десислава Атанасова: Единствената допирна точка с ДПС е актуализацията на бюджета

Актуализацията на бюджета на бюджета ще помогне за справяне с финансовия сврив в болниците, смята бившият зам.-министър

„Единствената допирна точка на ГЕРБ с ДПС е актуализацията на бюджета и номинацията на Кристалина Георгиева за еврокомисар”. Това заяви бившият министър на здравеопазването Десислава Атанасова в ефира на БНТ.

„Нищо не ни остава като опозиция освен да подкрепим актуализацията. Това ще помогне за справяне с финансовия срив в болниците. Ще подкрепя предложението на Надзорния съвет за увеличение с 328 млн. Ако се приеме предложението на БСП за 225 милиона, той ще стигне до ноември”, допълни депутатът от ГЕРБ.

"Комично е опозицията, една партия от управляващата коалиция и правителството да са на едно мнение, а мандатоносителят да е на различно мнение относно тази сериозна тема.” коментира тя позициите по темата.

Атанасова заяви, че самите експерти в правителството са признали за дупката в бюджета, която към момента е около 491 милиона лева и които са заявили, че има нужда от актуализация, а в същото време имаме експерти, които казват, че не е нужна такава актуализация. „Човек може да се замисли какво означава понятието експертност в момента", заключи депутатът от ГЕРБ.

Актуализацията на бюджета и на НЗОК ще се гласува утре на извънредно заседание.