Доган в тайно писмо до Ердоган: Вие сте Анна Ватан - Майката Родина

Кога шефът на Сараите е почтен - когато се клани на Ердоган или когато се представя за новия Левски и патриот, пита лидерът на ДОСТ

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан оповести днес на пресконференция в БТА тайно писмо на Ахмед Доган до президента на Турция и лидер на партия АКП Реджеп Ердоган. Писмото е изпратено през октомври 2012 година, а Местан е бил натоварен от Доган – тогава все още лидер на ДПС, да занесе посланието на турски език, подписано лично от Сокола. То е адресирано към председателя на АКП Ердоган и делегатите на 4-тия конгрес на партията му. Към тях Доган се обръща: „Скъпи приятели на Анна Ватан, политическият възход на АКП е прецедент в историята на демократичните страни. АКП се учредява с трудни родилни мъки, като отговор в търсенето на по-ефективен демократичен модел за подобаващо развитие на РТурция в началото на 21-то столетие." 

По-нататък в писмото си Доган сипе политически суперлативи за Ердоган, партията му и изтъква значимата роля на Турция в Европа и света.

„Нашите очаквания – като част от турската общност /свят/ в Европейския съюз са в политическия хоризонт на „Визия 2023“. Анна Ватан да бъде сред страните, с най-висок икономически потенциал. Само в такава историческа перспектива „стратегическата дълбочина“ във външнополитическата доктрина на АКП, ще  има адекватно духовно и културно измерение в целия демократичен свят“, пише Ахмед Доган.

Лютви Местан обясни, че няма да прави анализ на това писмо, но го прави достояние на българското общество, защото година и половина е обвиняван непрекъснато, че е проводник на „стратегическата дълбочина“. Според него обаче чашата преляла, след писмото на Доган от миналия ден, в което се обява за патриот и спасител на България.

Това писмо на Доган до Ердоган разкрива политическото му двуличие. Да мълча повече - беше опасно. Изпълних дълга си, нека хората видят истината - кой е двуличникът. Истерията сега е защото ДПС губи монопола си в смесените райони, но неоправдано и подло е да ни наричат нас „неоосманисти“, след като непрекъснато декларираме, че ще пазим териториалната цялост и неделимост на България.

Местан посочи на пресконференцията, че в случая ДПС и Доган проявяват хишнически апетит към властта на всяка цена. Но избирателите няма да приемат  присъствие в листите на националисти като Слави Бинев и Камен Петков, независимо от манипулациите на Доган, че гради нов патриотизъм.
 Ще има тежък наказателен вот. Социолозите и медиите на Сараите са наясно, какво се случва в цялата страна – срещите на ДОСТ се превръщат в митинги на свободата. Подкрепата за нас има характера на вълна. За това пишат писма, като стратегически ход за спасяване на кожата си. Тезата за обединителния патриотизъм е глупава и невярна. Патриотизмът не може да бъде алиби към властта. Ние казваме: Ще отстояваме българския път в ЕС и НАТО. Искаме след парламентарните избори да има правителство, което да стопира вълната, която се надига от Изток. През 1989 г. демократите изпуснаха своя голям шанс – българи и турци да бъдат заедно в силно СДС.  Така щяхме да имаме и силна и стабилна държава днес, нямаше да бъде свален и кабинетът на Филип Димитров. Тогава бяхме разделени по сценарий на чужди и наши задкулисни сили, а вотът на турци и мюсюлмани беше монополизиран за дълги години от ДПС. Сега отново имаме шанс българи и турци, християни и мюсюлмани да бъдем заедно, за да се противопоставим на измисления патриотизъм. Ако се подготвя сценарий да се попречи на избирателните ни права – ще има тежки последици. Хората трябва да имат право на свободни избори. Проблемът на Сараите е, че те пият публична кръв, поглъщат публичния ресурс. ДОСТ посяга и се противопоставя на това, за това сме и обект на атаки, посочи Местан.
Според него сега цялото задкулисие и всички ретроградни сили от годините на прехода са скочили срещу партия ДОСТ, за да бранят модела на Сараите. Той атакува директно и бившия президент Георги Първанов, който говори подло, че има намеса от страна на Турция във вътрешните работи на България.
А знаят ли българите, че Първанов на президентския вот получи най-много гласове от Турция – 90 хил. гласа, това бе рекорд. Значи, щом гласовете са за ДПС и Първанов – може, но щом хората избират ДОСТ е опасно?
Местан припомни, че като назначен председател на ДПС е направил опит партията да се върне към демократичните си корени и да завие надясно, да ограничи руското влияние в страната и да противодейства на олигархичния модел. Но именно заради това е бил отстранен от ДПС. Той се зарече, че този път ще изпълни мисията си, и ще помогне на смесените райони да се освободят от страха и заробващия модел на Сараите.

Позиция по горещата тема изрази и кандидат депутатът от гражданската квота на ДОСТ Евгений Михайлов: Истината за лъжепатриота (Левски-Стамболов-Аспарух-Паисий) Доган лъсна! Днес, слагачът на "СУЛТАНАТА" загуби ордените си, връчените му от "рицарите на обединителния патриотизъм". Не знам дали Властелинът на Сараите ще се размине само с дърпане на уши от водещите си офицери от КГБ/ДС и Библиотекарите. Доган беше демаскиран като дребен мошеник, с хищническа паст за пари и власт!

Вижте оригиналното писмо на Ахмед Доган до Ердоган: 

pismo_dogan_1.jpg

pismo_dogan_2.jpg

pismo_dogan_3.jpg

dogan_4.jpg

dogan_5.jpg

dogan_6.jpg