Евгений Дайнов: След лятото Бойко ще замита следи

"Успех на ГЕРБ в опита за установяване на махленско-мутренски тип диктатура в България" ще е най-фаталното за България, ако сегашните управляващи спечелят изборите тази година.

Това прогнозира политологът Евгений Дайнов пред в.”Дневник”.

Според него ГЕРБ вече няма преднина. Най-вероятно БСП има преднина, макар минимална. Затова ГЕРБ няма да предизвика никакви предсрочни избори. Ще работи усилено за открадването на редовните: унищожаване на шепата останали свободни медии, подчинение на БНР и БНТ, подмяна на избирателни списъци, подмяна на урни, крадене на чували с бюлетини, "броене" на гласовете “а ла Сталин” ("не е важно, кой как гласува, а кой брои"), забрана за наблюдение на изборния процес, купуване на гласове, масирано сплашване и лишаване на правото от глас", коментира политическият анализатор.

Той смята, че следващият парламент ще бъде пъстър и в него ще влязат най-вероятно 7 партии. 

Лесно е да се разбере, защо през 2009 г., въпреки истерията по Бойко Борисов, в парламента влязоха 6 партии. Сега истерия няма да има и следователно ще влязат повече от 6 партии. Кои ще са: БСП, ДПС, ГЕРБ, ДСБ/Синя коалиция, България на гражданите, някакви националисти, някакви откровени мошеници, което е равно на 7, разсъждава на глас Дайнов.

Той не изключва наложи да има второ гласуване, ако следващият парламент не успее да излъчи правителство. 

На въпроса какво ще прави Бойко Борисов след лятото, Дайнов отговаря лаконично: Ще замита следи... от калпото си управление.