Ген. Решетников: Има ли съвест Корнелия Нинова?

Успокойте се, срещата беше в хотел „Кристал палас“, в кафенето, пише генералът

Генералът от бившия КГБ и руското външно разузнаване Леонид Решетников отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова с официално писмо. То е адресирано не само до нея, а до „всички български политици и журналисти“, които водят кампания срещу него, по думите му. 

Писмото е написано на бланка на Института за стратегически изследвания към президента на Руската федерация, който бившият разузнавач ръководи в момента.

 Датата е 2 декември, 2016 г., входящият № 2090. Незнайно защо писмото е изпратено до сайта afera.bg, който е публикувал факсимиле.

"Господа български политици и журналисти , вие действително ли считате, че неформална среща с ръководителя на аналитичен център към администрацията на президента на Русия се явява престъпление", пита той и обяснява, че се среща с президенти, министри от цял свят, че е престижно и полезно да се видиш с него.

Припомняме, че Корнелия Нинова заяви: "Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на този компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси“.

Преди това лидерът на БСП пък каза, че руският генерал Леонид Решетников лъже, че се срещал с нея да съгласува издигането на ген. Румен Радев за президент.

"Успокоите се, срещата беше в хотел „Кристал палас“, в кафенето", пише в отговора си генерал Решетников и настоява, че никого не е назначавал или издигал. Просто го информирали за неща, които се говорели в цяла София. Повтаря, че се е срещал и с други лидери на партии, споменавали се и други кандидати, но мълчи за имената на първите.

„За българските политици и журналисти е позор да клеймят лидер на партия, защото се е срещнала с руски аналитик“, невинно допълва той и пише, че вече от 8 години е свалил пагоните. Пропуска да си припомни, че този аналитик дава интервюта как България ще бъде прочистена от прозападни елементи.

"Нинова заяви, че съм уволнен за корупция. Аз, Слава Богу, още работя, а тези думи остават на съвестта на тази госпожа“, пише той, но допуска, че тя няма съвест. И добавя, че  явно е нормално за лидер на социалистите да лъже, клевети, да се измята и т.н..

"Няма как да съм съгласувала с него нищо при положение, че Радев е издигнат официално на 2 август. Как така на 25 август съм съгласувала с него кандидатура, която 23 по-рано е издигната”, коментира Корнелия Нинова в четвъртък пред бТВ.

Тя призна накрая, че се е виждала с руския генерал, но съвсем случайно и сред други хора, като въобще не са обсъждали Радев, а общата политическа обстановка.

Прикачени файлове