Хамид предупреди Хекимян: С намаляване на субсидиите и вашата заплата може да пострада

От решението парите да станат 1 лв. на реален глас най-много ще са ощетени медиите

Хамид Хамид

Хамид Хамид

„Всяко намаляване на субсидии под 11 лв. е равно на нула. По този начин партиите няма как да правят предизборни кампании. 5-6 лв. също е равно на нула. По-добре да въведем американския модел с даренията“. Това заяви пред БТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид. 

„На референдума, на който хората гласуваха намаляване на парите за партиите, формациите отидоха за гъби и не обясниха защо са нужни тези средства. Най-много ще пострадат медиите. Аз се страхувам и вашата заплата да не бъде намалена“, обърна се към Антон Хекимян народният представител. Водещият го успокои да не се притеснява за доходите му. 
„Другият модел е американският – нула лева субсидии с дарения от юридически лица, което досега е забранено, и падане на ограниченията при физическите, които са строго ограничени. При американския модел няма таван. Тези дарения трябва да са публични, проверени“, обясни Хамид.

По повод надписаните субсидии от 13 лв., той коментира, че никой не е обърнал внимание на по-голямата сума, тъй като постоянно се плащали разходи. Хамид каза още, че Делян Пеевски постоянно е на работа, но не сме го виждали досега в парламента, защото тя не била само в пленарната зала. Предстояли обсъждания на проектозакони, в които участие имал и Пеевски.