И. Веселинов: Ако не се приеме концепцията за ромите напускаме коалицията и минаваме в опозиция

Искрен Веселинов

Искрен Веселинов

"Всеки би напуснал управлението, ако не може да реализира идеите си", заяви пред БНТ заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

"Тази концепция за ромите не е Светото писание, ние я предлагаме за обсъждане, изпратили сме я на всички министерства. Нямаме някаква остра реакция спрямо концепцията, тя не е еднозначна, но така или иначе това е преблем, който трябва да се решава", коментира той.

"Вярно е, че в момента има достатъчно законови правомощия, но институциите не ги изпълняват добре. Но има дефицити на закони и на политики или на грешни политики спрямо ромите", каза още Веселинов.

По думите му, корекцията, която иска да въведе ВМРО е, че "освен права, трябва да има и задължения".

Веселинов отхвърли резолюцията на ЕП, защото "те самите водят гражданска война в гетата и в Моленбек с мигрантите, така че не мотаг да ъдат учители по интеграция".

Веселинов категорично обяви, че ако не се приеме тази концепция не само Красимир Каракачанов, но и цялото ВМРО ще напусне коалицията и ще мине в опозиция. Той повтори, че концепцията подлежи на обсъждане.

Той потвърди, че парламентарната група на ОП, без "Атака", е взела решение, че съставът на ЦИК трябва да бъде сменен преди евроизборите.