Иван Костов: Важното е как гласува ГЕРБ, а не Бойко Борисов

Лидерът на ДСБ беше най-ранобудният партиен лидер, който отиде да пусне своя глас на ядрения референдум.

Бившият премиер пристигна малко след 9:00 часа в 50-то СОУ в столичния квартал "Драгалевци". Той призова всички българи да излязат и да гласуват на първия в демократичната ни история рефендум. Според него големият въпрос на днешния ден ще е как ще гласува ГЕРБ, а не как ще гласува премиерът Бойко Борисов.
„Голямата загадка на днешния ден ще е как ще гласува ГЕРБ, а не как ще гласува Бойко Борисов. Защото Борисов първоначално беше „Да", после стана „Не". Въпросът е дали ще го последват всички политици и лица от ГЕРБ, защото много от тях не заявиха позиция, че ще последват неговия призив да се гласува с „Не". Тоест, да видим, той е в състояние да повлияе на избирателите на ГЕРБ да гласуват. Това е може би най-важният въпрос на днешния ден", коментира Костов.

Президентът Росен Плевнелиев ще упражни правото си на глас в избирателна секция номер 6 на бул. „Бистришко шосе“ 26. Премиерът Бойко Борисов се очаква да гласува в родния си град Банкя. В 10.30 часа в 11 ОУ „Свети Пимен Зографски” в кв. „Дианабад” в София вътрешният министър Цветан Цветанов вероятно ще пусне "не" за новата АЕЦ. В 11.00 часа председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан ще гласува в Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия” в район Изгрев. Инициаторът на референдума Сергей Станишев ще упражни правото си на глас в 12 часа в Национално Музикално училище „Любомир Пипков” в София.