Кмет на Реформаторите обяви, че СССР ни е освободил от фашизма

Човек на СДС се издъни на откриване на Братска могила

В Деня на 75-годишнината от нахлуването на хитлеристка Германия в СССР, от посолството на Руската Федерация в България решиха да открият Братската могила в София в памет на 14 загинали у нас съветски войници. Няма лошо да се отдаде почит на мъртвите, ако това не се използваше за пропаганда по безпардонен начин.

Временно управляващият посолството Михаил Барилович благодари на Столичната община за това, че мемориалът е станал факт, държа реч, депутати от ПГ на БСП-Лява България поднесоха венци за руските герои, въпреки че в съветската армия е имало хора от десетки националности.

Най-изумителното бе, че избраният с листата на РБ кмет на район “Витоша” към Столична община Теодор Петков, от СДС, дръпна витиевата реч за фашизма, зло, което не трябвало да забравяме, как СССР ни освободил от него и т.н..

Бихме препоръчали горещо на лидера на СДС Божидар Лукарски, както и на реформаторите като цяло, да запишат на частни уроци по история подопечния си кметове. Там те  биха научили, ако случат на читав даскал, че фашизъм е имало единствено в Италия на Бенито Мусолини, а това на Хитлер се нарича националсоциализъм. Термин, който бил доста неудобен за Сталин, който нямало как да каже на народите на СССР, че се борят с хитлеросоциализма. Нали и те градят социализъм. Та наредил да  кръстят хитлеровия фашизъм.

 Един кмет от СДС би трябвало поне да не използва клишетата на вожда на народите. А от кого точно ни е освободил СССР, г-н кмете, или просто са ни поробили? Червената армия реално окупира България и налага с кръв и терор режимът на комунистите.