Колкото СДС тръгна по нов път с Надежда, толкова и БСП ще има успех с Нинова

Лидерът на ДСБ си изпусна нервите в телевизионно студио

Посланията на ГЕРБ са като на африкански човекоядци и латинотрафиканти. ГЕРБ упражнява геополитически рекет върху десницата. Плашат ни с другарката Нинова, а всъщност правят изкуствено дишане на БСП, това е вариант за следващ парламент. Проваля се трети опит за мнозинства в този парламент с еднакви натрапчиви предупреждения от наша страна, че са обречени, заяви лидерът на ДСБ в студиото на "Здравей, България".

Образът на Нинова като нещо ново, силно, променящо БСП, се гради от ГЕРБ и от личните медии на Пеевски, които може да са на Борисов с две трети дитирамби за Борисов и една трета за Путин. Колкото СДС тръгна по нов път с Надежда Михайлова, толкова и БСП ще тръгне с Нинова - тръгва към пропастта с 200 км/ч. 

Оставката на Калфин е дело на Борисов, а не на Първанов. Защо? Защото му писна от рекети, отговори Кънев. ГЕРБ живее от плашилото БСП, те нямат нищо друго. Българските социалисти не са заплаха за никого. Те нямат нито един областен кмет. Плашат с другарката Нинова, БСП не е заплаха за никого, нито с Нинова, нито с който и да било. 

Не разбирам какво може да се промени в ситуацията на ДСБ след предупрежденията, които отправяхме, заяви още Радан Кънев. Предупредих го, че отваря врата към Москва, която няма да може да затвори. В момента през министър Москов, за мое най-голямо учудване, ГЕРБ упражнява геополитически рекет върху десницата. Ако има такава теза, тя трябва да дойде от премиера, трябва той да има кураж да каже - или си с мен, или с Путин! Послание "или-или" е или на латиноамерикански наркотрафиканти или на африкански човекоядци, каза той.

Провалът на съдебната реформа доведе до каскадна, неудържима политическа криза. Да се вкарва ДСБ в геополитически разговор от хора със съмнителна геополитическа ориентация е скандално, добави той. Да се иска от нас ангажимент за участие във властта е абсурд, отсече той. Не виждам желание, този разговор трябва да бъде поискан от премиера на база на осъзнаване на поредицата от политическите си грешки, заключи депутатът.

Провалът на политиката на динамични мнозинства се сбъднаха. Може да се окаже, че и Сидеров е в антипутиниския блок, посочи Кънев.