Красимир Каракачанов: Турция е съучастник, използва мигрантите, за да си върне Османската империя

За всичко са виновни евробюрократите, които приличат на съветските чиновници

"Още през пролетта трябваше да се изпрати армия, която да охранява границата ни с Турция, но министърът не предприе мерки. Не трябва да оплюваме полицаите, че имало пуснати 54 души през границата. На ден те отблъскват по 200-300 незаконни мигранти". Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Според него фаталната среща между 54 мигранти от афганистан и тримата полицаи е била случайна. Депутатът защити граничаря Вълкан Хамбарлиев, който стреля и уби един от бежанците и припомни, че в цял свят има държави, в които се стреля. 

Той сравни границата ни с Турция като "Ботев без каска" поради липсата на достатъчно служители на реда и техника. "Лъжа е, че Турция спира бежанците към Европа. Тя е съучастник и иска да да възстанови Османската империя. В момента Анкара рекетира Европа, с която 20 години не можеше да сключи икономически споразумения", категоричен е Каракачанов. 

По думите му за всичко това има вина бюрокрацията в Брюксел, която била досущ като тази в Съветския съюз, когато всеки само е гледал да си взима заплатата. "СССР виждаше, че строят си отива, но не можеше да реагира адекватно. Европа не е съюз от суверенни нации, а на бюрокрацията. Българският бюрократ не е свикнал да има собствено мнение, той е дирижиран от посланици, които дават оценки на нашите министри. Нашите министри комплекс от комунизма и са свикнали все някой друг да решава вместо тях", категоричен е Каракачанов. сега се решава някъде във Вашингтон