Михайлов: Резултатът от тези избори е евразийско мнозинство в следващия парламент

Евгений Михайлов

Евгений Михайлов

Надеждата ми е в следващите избори, когато всички заедно – българи и турци, християни и мюсюлмани - да преборим опасността България да бъде извадена от ЕС

Не мога да коментирам резултати. Още не са окончателни. Станахме свидетели на нещо, което не очаквах – реставрация на комунизма и на Възродителния процес. Това заяви в студиото на Нова ТВ Евгений Михайлов, кандидат-депутат от гражданската квота на ДОСТ.

Не мисля, че тези избори трябва да бъдат признати, защото хората се убедиха, че всички играха срещу ДОСТ. Това беше репресия срещу български граждани, включително нарушаване на Конституция. Тези избори не са честни и ДОСТ ще ги оспорва.  Резултатът от тях е евразийско мнозинство в следващия парламент, защото и БСП, и патриотите, и ДПС  - всички те говорят за излизане на България от ЕС, коментира режисьорът.

Михайлов припомни, че БСП искаше забраната на ДПС през 1991 година, а след това играха заедно с ДПС, като по този начин си осигуряваше мнозинство в парламента. А в Доган, който преди три години се е клел в вярност към Ердоган, сега политиците виждат български патриот. 

Той изказа благодарност на хората, които са имали смелост и са дали подкрепата си за Обединение ДОСТ. 

Това, което постигна ДОСТ на тези избори, е, че бе отнета поне една трета от силата на ДПС да управлява чрез обръчите си от фирми България. Постигнатото от ДОСТ е една малка стъпка към обединяване на демократичните сили, за да се преборим с комунистите. ДОСТ показа тази смелост. Надеждата ми е в следващите избори, когато всички заедно – българи и турци, християни и мюсюлмани - да преборим опасността България да бъде извадена от ЕС, обясни позицията си Евгени Михайлов.