Н. Ненчев: Нов служебен кабинет на президента Радев ще означава реваншизъм и тежка политическа криза

Николай Ненчев

Николай Ненчев

"Министерството на отбраната носи отговорност за тежкия инцидент, при който ограда на военно поделение падна и уби човек в Хасково", смята бившия министър на отбраната Николай Ненчев.

Според него ведомството трябва или да дари ненужните вече имоти на съответните общини или да се погрижи за обезопасяването на сградите.

"Проблемът с имотите на министерството на отбраната, които вече не се ползват е много сериозен, а ведомството не успява да го реши. За съжаление това е причината да се стигне до поредния трагичен инцидент, при който в Хасково човек загина, след като върху него падна ограда на бивше поделение", обясни Ненчев пред телевизия "Европа".

"Министерството на отбраната носи пряката отговорност и съответната община. Но тъй като тези имоти са собственост на министерството на отбраната, бях много обезпокоен от всичко това и по време на моя мандат и затова се стремях всички тези имоти, които представляват интерес за съответната община, аз ги дарявах. Наред с имотите, призовавам за пореден път министъра на отбраната да прояви изключителна загриженост към боеприпасите с отпаднала необходимост. Те са бомба със закъснител“, коментира той.

Според Николай Ненчев, който е независим кандидат за евродепутат, не е изключено да се стигне до предсрочни парламентарни избори след евровота през май. Сред предпоставките, освен изравнените шансове на БСП и ГЕРБ за победа, е явяването на трите партии от коалицията на Обединените патриоти поотделно:

"Ако ГЕРБ загуби дори с половин процент от БСП, по отношение на практиката, която имаме от Борисов, той най-вероятно ще хвърли оставка и ще отидем на бързи избори. Което означава – кабинет на президента Радев, реваншистки кабинет, той го казва многократно, дългосрочна политическа криза, избори, които ще бъдат в обозримо бъдеще, най-вероятно с местните, тежка политическа криза. Най-вероятно пък тогава Борисов ще реши да блокира парламента, няма да влиза със своята група и чупим държавата", прогнозира Ненчев.