Напрежение в Галиче часове преди да стане ясно кой ще е новият кмет

След броени часове ще е ясно кой ще наследи вечния кмет на Галиче Ценко Чоков. На балотажа днес имаше напрежение, а щабовете на двамата кандидати си размениха обвинения.

Още в началото на изборния ден кандидатът на БСП Веселин Тушинов качи клипове в социалната мрежа с избиратели, които по думите му не са от Галиче, но гласуват.

От ОИК отхвърлиха жалбата за гласували лица без право като неоснователна.

„Kой откъде е влязъл, няма никакво значение. Тук важното е тези хора, които идват да упражнят правото си на глас, дали ги има в избирателните списъци”, заяви Цветелина Андровска, председател на ОИК – Бяла Слатина.

„Явно кандидатът на БСП Веско Тушинов се опитва да създава изкуствено напрежение сред хората, всявайки страх и демонизиране на нас”, отбеляза Стефан Терзийски, координатор на ГЕРБ за Бяла Слатина.

От щаба на ГЕРБ пък се възмутиха, че областен лидер на БСП съпровожда подвижната секция, в която гласуват хора с увреждания.

„Законно е, намираме се на публично място, на улицата”, коментира Иво Лилов, областен лидер на БСП – Враца.

От своя страна въпросният лидер сигнализира, че членове на подвижната секция извършвали нарушения. Едно от тях е за бюлетина, на която не е положен втори печат преди пускането ѝ в урната.

От ОИК в Бяла Слатина ще съставят актове за административни нарушения на секционните членове, нарушили изборния закон.