Нено Димов: Да, глобалното затопляне е измама за трилиони

,

,

Министър на околната среда и водите аргументира научно тезата си в "Лице в Лице" на Би Ти Ви.

Аз съм човек от автентичната десница, въпреки, че съм от квотата на патриотите. Бил съм в СДС, а съм и един от основателите на ДСБ. В сектор екология съм изминал целия път – от младши експерт до главен секретар. Видяхме се с Красимир Каракачанов и той ми предложи да стана министър. Двамата се познаваме от дълги години, били сме през три банки в парламента, въпреки че сме били от различни политически сили.  Имаше разговор, знаем си телефоните, чували сме се. Това каза Нено Димов, министър на околната среда и водите в "Лице в Лице на Би Ти Ви. 

Попитан за урана във водата на Хасково, той обясни, че нещата там се следят постоянно. „Водоизточниците се следят и се преценява ежедневно какво подават“, каза още той
Като противник на тезата, че глобалното затопляне е причинено от човека, той обясни, че разговорът на тази тема е много дълъг.

Да, в един клип в интернет наричам глобалното затопляне измама за трилиони, както и в една монография. Тази теория има своите привърженици, има и своите опоненти в науката, това е научен дебат.

„Ледът на северния полюс не е върху земя, а плува. Така че ако се стопи, няма да се вдигна нивото на световния океан. Друго е при Гренландия, защото това е континент. Преди години там е имало зелена земя. Ако се случи затоплянето, сладка вода ще разреди соления океан и ще има ефект върху рибите. И един пример. Ако кажем на един англичанин, че една риба ще умре, той няма да плати. Но ако му кажем, че след 20 години Лондон ще е под вода – ще плати. Просто е“, каза Димов.