Нинова громи в Москва външната политика на България

Ние настояваме за тяхната отмяна, каза Корнелия Нинова

"Ние сме против участие на България в морската инициатива на Румъния в Черно море и включването на България в регионални военни формати, както и сме за отмяна на санкциите срещу Русия", заяви председателя на НС на БСП Корнелия Нинова по време на срещите проведени в рамките на 15 конгрес на партия "Единна Русия" в Москва, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Нинова се срещна със Сергей Наришкин, председател на Държавната Дума – парламента на Руската федерация с когото обсъдила санкциите наложени на Русия и позицията на БСП за тяхното премахване, както и за отмяна на списъка за забрана за пътуване в ЕС на лица от Руската федерация. 

"Тези санкции нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна", каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП се срещна и с председателя на Висшия съвет на "Единна Русия" Борис Гризлов.

Между двете партии има подписан протокол за сътрудничество и партньорство от 2003 година. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на междупартийните отношения, активизиране на контактите между ръководствата им, както и развитието на политическите отношения и икономическите връзки между двете страни.