Нинова към Борисов: Заблуждавате хората за фалита на "Олимпик", Антон Тодоров и отговаря: Корнелщини!

Това написа в свой пост лидерът на БСП

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че заблуждава хората с твърденията си относно застрахователната компания "Олимпик", съобщи пресцентърът на БСП.

"Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество "Олимпик", това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа". Това написа лидерът на БСП в свой пост на страницата си във Фейсбук.

В него тя подчертава, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

"Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително "Олимпик") именно като гаранция за такива случаи", обяснява казуса Корнелия Нинова.

"Корнела пак се излага като кифла. Изокала се във фейса, че Борисов настройвал българските данъкоплатци едни срещу други по казуса със застрахователното дружество "Олимпик".

Кой да й каже на Корнела, че застрахователната компания "Олимпик" не е внасяла вноски в българския гаранционен фонд и по тази причина те се дължат от кипърския такъв. Кой да й каже, че това НЕ Е БЪЛГАРСКИ застраховател, а кипърски! Всъщност, нека я оставим да се излага като кифладжия. По същия начин преди няколко месеца се излагаше като казваше, че фирмаджиите си спестявали данъци от заплати, защото плащали само 10 % данък!? Ами 5 % данък дивидент! Корнелщини!", отговаря политологът Антон Тодоров