Нинова "спасила" партията с оттеглената оставка, иначе "всичко отивало в канала"

Според нея, досега не е имало нито един упрек за времето, през което тя е председател, всичко било за миналото, през което БСП е ръководена от други лидери

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

"Когато подавах оставката си смятах, че така е морално, освен това от години имаме спорове и затова мислех, че това е начин да се решат проблемите. Моят грешка беше  че подходих принципно, както винаги", заяви пред бТВ председателят на НС на БСП Корнелия Нинова след скандалния конгрес, на който тя оттегли оставката си.

По думите и, след оставката и, започнала "търговията в БСП".

"Тръгнаха по структурите, да демотивират хората, да ги притесняват, да ги натискат, започна процес на разделение. Ако искате, смятайте ме за наиивна, за идеалист, но не очаквах такова нещо. Втората причина беше реакцията на членовете на партията. Една седмица хората бяха в ступор, опозицията излизаше по телевизията да ме громи. В момента в който тръгнаха по структурите ступорът прерасна в гняв, започнаха да идват писма, да връщат партийни книжки, ако напусна председателския пост. Това ме притесни и си дадох сметка, че всичко, което сме градили е пред разпад. Дадаох си сметка, че моята оставка ще доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП", 

Нинова обясни, че жертвала собственото си его и имидж в името на доброто на партията и затова жертвоготовно оттеглила оставката си.

Тя обясни отказа си да назове имената на хората, които искали да "продадат" партията, защото обещала да ги защити.

Нинова заяви, че досега не е имало нито един упрек за времето, през което тя е председател, всичко било за миналото, през което БСП е ръководена от други лидери.