Осман Октай: Писмото до Ердоган е автентично, Доган е двуличник, така е проектиран от ДС

Бившата дясна ръка на Сокола потвърди, че почетният председател на ДПС се подписва и на латиница и притежава такива документи

Доган отново се разкри като двуличник и страхливец. Изявлението на централата на ДПС след показаното от Местан писмо на вчерашната пресконференция, което Доган изпраща до Ердоган показва, че почетният председател на ДПС е фалшив патриот и страхливец. Това казва в свой коментар Осман Октай, който дълги години беше дясната ръка на Сокола и познава задкулисието в партията. Според него става ясно за всеки, че в това писмо Доган величае лидера на АКП и се възхищава от философията на стратегическа дълбочина, която провежда като казва, че всички турци и той като част от турския свят са съпричастни с реализацията на стратегическа дълбочина не само на Балканите, но и в Европа. Доган признава в писмото си Турция за Майката Родина, а преди три дни, с цел предизборна употреба разпространи друго свое писмо, с което се присламчи към псевдо патриотите, загърнати с руски знамена, като обявява Ердоган и Турция като заплаха за Балканите и света. Българското общество трябва да си даде отговор – кога казва истината Ахмед Доган, пита Осман Октай.

Двуличието е запазена черта на Доган, а за да замажат скандала от ДПС отричат да е имало такова писмо до Ердоган, показвайки подписа на почетния председател на кирилица. Доган винаги се е подписвал по два начина – веднъж като "Доган" във всички официални документи, така както е по паспорт, но в други като "Доан", както се произнася името му на турски и го наричат неговите съпартийци. Много документи той е подписвал на латиница. Аз притежавам такива документи и мога да ги покажа на българска публика. По мои канали, не от Местан, копие на това писмо написано на бланка на ДПС до конгреса АКП и Ердоган, аз получих няколко месеца след събитието в Анкара. Мога спокойно да назова и името на човека, който ми го предостави. Казва се Саид Юсуф. Той оглавяваше дирекция „Балкани“ във външно министерство на Турция. Местан вчера е казал на пресконференцията истината, а Доган за пореден път лъже, за да спаси кожата си. Лъжа са твърденията му, че е патриот и е новият Васил Левски, а в следващия момент е създателя на КОЙ и задкулисието. Доган сам падна в капана си. Той винаги е бил двойствена личност – така е създаден, така е проектиран от ДС. Човек с много лица. Циничното е, че Доган се крие като прилеп, говори с писма на българите, защото се страхува да излезе на пресконференция пред обществото. За разлика от него Местан няма този проблем, а думите му могат да бъдат доказани, казва още Октай.