Полк. Николай Марков: Истината за КТБ е депозирана и е гарант за живота на Цветан Василев

Ще бъдете изненадани от хора, които играят добрите и забъркаха сценария с КТБ - капиталът им е вече в друга банка, заяви бившият служител на НСО

Истината за КТБ, изписана в цифри, е в ръцете на Цветан Василев. В момента тя е гарант за живота му, защото е депозирана където трябва. Към този момент той така трябва да я ползва. Но тези писмени доказателства, ако излязат наяве, ще разкрият много магистрати, политици и други, които участват в този сценарий. Ще бъдете изненадани от хора, които играят добрите, заяви в студиото на "Още нещо" на "News 7" полк. Николай Марков и добави, че хората, които забъркаха сценария с КТБ, и капиталът вече са в друга банка.

Конфликтът между Пеевски и Цветан Василев стана заради "Южен поток", разкри той.

"Обслужващата банка по този проект беше КТБ. Тя беше посочена от държавата да бъде националната търговска банка на България. Тя беше посочена от кабинета "Борисов". Тогава голяма част от капитала на държавата влезе в нея. Страшното е, че стъпи на гнило, защото властта се държеше от хора с опасно за държавата мислене. Но Цветан Василев не е човекът, който причини тази катастрофа, довери още бившият служител на НСО.

ЕС реагира заради договорите за "Южен поток", които бяха подписани с фирми, приближени с Пеевски. В България се готвеше национална катастрофа. Ако руската ВТБ беше придобила с елементарни средства собствеността на КТБ, реално руска банка става собственик на държавния национален капитал на България. Това щеше да е катастрофа за нас. Тогава самият Цветан Василев каза, че не е готов да изнесе това, което се подготвя", разкри в подробности Марков.

В България всичко се знае, ние сме малка държава, но върху службите има шапка и те не могат да действат, подчерта той.