Премиерът благодари на Плевнелиев за единомислието по "дневния ред" на България

Където е бил той, където съм бил аз, политиката на България винаги е звучала по един и същи начин, заяви премиерът

За времето, в което работихме с президента Росен Плевнелиев, няма място, на което да сме дали разнопосочни сигнали. Това каза министър-председателят на Република България Бойко Борисов по време на годишна среща на бизнеса с правителството, предаде "Фокус".

„В България обичаме, когато ни хвалят, но когато чужденец го каже, приемаме, че е от първо лице и е истина. В ролята му на комисар, в ролята му на партиен мой началник, защото е заместник-председател на ЕНП, може да потвърди това, което сме се опитвали да направим през последната година“, каза премиерът във връзка с изказването на еврокомисар Йоханес Хан.

„Благодарен съм на Плевнелиев, че през тези години, в които работим заедно сме имали единомислие и единодействие на форумите, в които сме участвали. Където е бил той, където съм бил аз, политиката на България винаги е звучала по един и същи начин. Тя е била твърда, евроатлантическа политика“, заяви премиерът.

„Ако знаете, как се вади и се защитава през европейската администрация един провален проект, за да стигнем 99 % усвояване, най-малко 96%. Това преди 4-5 години щеше да звучи като виц. Искам да благодаря за времето, с което работихме с президента, че няма нито едно място, да сме дали разнопосочни сигнали“, зави Борисов