Проф. Боян Дуранкев без да иска издаде "приноса" на БСП в служебния кабинет

Професорът разби мита, че Корнелия Нинова не подава имената в правителството на Радев

Проф. Боян Дуранкев благодари във Фейсбук на лидера на БСП Корнелия Нинова и на депутата Румен Гечев, които го подкрепяли при обсъжданията за оглавяване на служебното правителство. 

От поста му става кристално ясно, че намеса при реденето на кабинета от страна на социалистите е имало, въпреки лютите клетви на Нинова и компания, че Румен Радев сам си избира имената. 

Дуранкев бе един от вариантите за служебен премиер и след като вчера президентът избра да назначи другия професор -  Огнян Герджиков, икономистът благодари за оказаната подкрепа от БСП.

„Благодаря на всички, които по един или друг начин ме подкрепяха по време на обсъжданията. Чувствам се много задължен за добрите думи на г-жа Нинова и проф. Гечев, казани за мен, както и за подкрепата”, са думите на Дуранкев, с които той без да иска разкри активното участие на червените в съставянето на правителството на Румен Радев.

В коментар за благодарностите на професор Дуранкев депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова написа в социалните мрежи: 

"Г-жа Лъжа не ме изненадва, че отново излъга, но Стефан Данаилов тази сутрин се заричаше, че БСП не участва… Професоре (б.р. поради множеството от професори в тази дописка, уточняваме, че става въпрос за Ламбо), или отново те използваха, както оня път когато се вози на трамвая на Станишев, или просто си като тях!"