Родолюбци протестират срещу Путиновата и Кремълска агресия

С химна на Европа и песни на Васко Кръпката, Щурците и ФСБ подгряват протеста

Близо 2000 софиянци се събраха днес на фонтана при президентството, за да кажат „НЕ“ на Путиновата и Кремълската агресия срещу България, Европа и света.

Те носеха плакати „СТОП на Путин“, „Ние не сме Червеи“, „България е сигурен и лоялен член на ЕС и НАТО“, "Русия "ДА", Путин -"НЕ", "Аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб", "Червени Путиняци - позор за България". и др.

Сред участниците в протеста бяха знакови фигури от зората на демокрацията – Александър Йорданов, Методи Андреев, Едвин Сугарев, Иво Инджев, Евгений Михайлов, Юлия Берберян, политзатворници от режима на Живков, настоящи депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок. С песни на Васко Кръпката, Щурците, ФСБ и други култови парчета, и химна на Европа се подгряваше атмосферата на протеста.

Той бе организиран във Фейсбук като отговор на митингите на БСП и Атака в подкрепа на Путин и срещу санкциите към Русия.

Исканията на протестиращите са за незабавното прекратяване на руската информационна агресия в България. Все по-голямата истерия на кремълската пета колона намира публичност дори в националните ни средства за информация. Прокремълската пропаганда агресивно ни залива от печатни и електронни медии, както и чрез изявленията на определени партийни централи и политици, категорични са протестиращите. Те категорично отстояват евроатлантическия избор и път на България тъй като родината ни е и ще бъде лоялен член на Европейския Съюз и НАТО. Политици, организации и медии, които агресивно застават срещу този наш избор и опитват да ни откъснат от европейската общност, следва да бъдат третирани като национални предатели.

Протестиращите добавиха, че изразяват пълна подкрепа за народа на Украйна, който с цената на много жертви се бори срещу руската военна агресия за европейския си избор и път на развитие. Организаторите предупреждават, че събитието е надпартийно и партийни отличителни знаци няма да се допускат.

Редом с българското, се вяха и много украински знамена и звуча и украинска музика. Още следващата седмица гражданите ще поискат среща с ръководството на парламента и с президента, за да настояват за обща държавна позиция, която да препотвърди евроатлантическата ориентация на България.