Внуците на Нури Адалъ в листата на ДОСТ за Европейски парламент

Областният председател на партия ДОСТ в Русе Бюлент Хасанов ще бъде водач на листата с кандидати за депутати в Европейския парламент. Листата бе регистрирана в ЦИК още на 10 април, но от партията не бързаха да я обявят, защото останаха отворени за разговори с ромски организации и други партии със сходна идеология, съобщават от пресцентъра на формацията.
 
„Завърнах се в България за да създам семейство. Дълги години учих, а след това и работих в Обединеното Кралство, но нали знаете, камъкът си тежи на мястото. Убеден съм, че трябва да се опитаме, и да работим, всеки по силите си, всички ние заедно за да помогнем на страната си да тръгне нагоре. Да направим страната ни едно по-добро място за живеене“ каза пред Дарик  Бюлент Хасанов.  Областният председател на ПП ДОСТ, е завършил финанси във Великобритания, работил 5 години като вътрешен одитор в голяма ИТ компания на Острова, след което се завръща в България за да създаде семейство и продължи кариерата си.
 
На втората позиция след Хасанов е младежкият лидер на партията Танер Алимолла. Следват Нуршен Адалъ, Ферид Садъков, Николай Тодоров, Хасан Хасанов и Фатма Паша. Изненадата в листата на ДОСТ са вниците на легендата Нури Адалъ, прекарал в комунистическите затвори над 26 години. Те са представители от област Кърджали, а този път ДПС не включи в листата си за Европейски парламент представител от района, сочен за бастион на Доган.